„Adventiranje „subotom u Daruvaru postao je običaj kojega se rado svi pridržavaju bez obzira na vremenske prilike i neprilike. U najljepše doba godine lokacija centra Daruvara dodatno je oplemenjena  božićnim ukrasima i štandovima u kojima  se nudi uvijek nešto mirišljavo i fino i to je ono što uglavnom privuče građane. Program godinama ustaljen i ne mijenja se puno, no malo je onih koje to smeta. Ljudi su željni druženja pa im je dovoljno samo malo da bi uživali u iščekivanju najljepšeg obiteljskog blagdana –Božića.

Ove subote 16.prosinca program Adventa u Daruvaru započinje već tradicionalno otvaranjem štandova na kojima će udruge i OPG-ovci izložiti svoje proizvode i radove.  Prilika je to da naši sugrađani pokažu svojih ruku djelo ali i da zarade nešto, a ponuda je mora se priznati bogata.

Uz Ligu protiv raka koja će prikupljati donacije, zaplesati će mažoretkinje , dok će djeca izrađivati božićne ukrase .

U poslijepodnevnom programu od 18.00 sati ,najavljena je predstava za djecu (Teatar Gavran),zaplesat će Da-Me (mažoretkinje ), a stići će i popularni Moto mrazevi. Uz svirku Geliptera posjetitelji će se dodatno moći zagrijati uz ugostiteljsku ponudu u kućicama gdje se nudi svega pomalo. Najinteresantnije su do sada bile fritule za koje se u Daruvaru izdvaja „samo „ 4 eura.