Medicinska škola Bjelovar u partnerstvu sa svojim osnivačem Bjelovarsko-bilogorskom županijom privela je kraju dva značajna projekta, projekt izgradnje i projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti. Ukupna vrijednost ovih projekata iznosi nešto više od 8,3 milijuna eura, a ono što je posebno značajno i što je naglašeno i na završnim konferencijama upriličenim u povodu njihova dovršetka, projekti su provedeni bez financijskih korekcija što je u današnjem vremenu prava rijetkost.

-Ovaj dograđeni prostor Medicinske škole opremljen je najsuvremenijom opremom za sve programe u sektoru zdravstva. Ovaj prostor i oprema koju ćemo vam danas pokazati pruža našim učenicima i odraslim polaznicima uvjete za učenje temeljeno na radu i ovo je nadstandard u obrazovanju – istaknula je ravnateljica Medicinske škole Bjelovar Biljana Balenović naglašavajući da ovi uvjeti koje im novoizgrađeni i uspostavljeni RCK nudi stavlja njihove učenike i odrasle polaznike u povoljniji položaj na tržištu rada. Posebno su ponosni, istaknula je, na laboratorij i kabinete za vježbe te na simulacijski centar koji je perjanica Regionalnog centra kompetentnosti jer je jedini takav u Hrvatskoj.

Završnoj konferenciji prisustvovao je i župan Marko Marušić i tom prilikom izražavajući zadovoljstvo čestitao svima koji su doprinijeli ostvarenju ovih projekata.

-Nije bilo lako privesti ovaj projekt kraju, a mene posebno veseli da prolazeći taj izazovni put nije bilo financijskih korekcija što govori da je projekt dobro vođen. Nadam se i vjerujem da će naš Centar kompetentnosti biti lider u ovom dijelu Hrvatske u sektoru zdravstva jer sva ova oprema koju moja generacija i generacije prije mene nismo mogli ni sanjati, upravo to omogućuje – istaknuo je župan naglašavajući da će to zasigurno posljedično omogućiti podizanje kvalitete zdravstvene skrbi na području naše županije pa i šire. Tim više što će usluge Centra, osim učenika i studenata, moći koristiti i zdravstveni djelatnici koji će se u Centru moći usavršavati, a nezaposlene osobe će ovdje moći obaviti određene prekvalifikacije.

-Itekako je širok spektar ljudi koji će moći proći kroz ovaj Centar kompetentnosti, a sve u cilju podizanja kvalitete zdravstvene skrbi u našoj županiji, a vjerujem i šire – istaknuo je župan Marušić izražavajući uvjerenost da će Centar opravdati očekivanja i služiti svojoj svrsi. Još je dodao i to da ovom prigodom mora spomenuti i da bjelovarska Opća bolnica danas raspolaže s najsuvremenijom opremom kakvu imaju i KBC-ovi u velikim gradovima, tako da će ovaj Centar kompetentnosti zasigurno omogućiti našim zdravstvenim djelatnicima da se educiraju i usavršavaju na najboljim i najsuvremenijim uređajima kako bi sutra mogli raditi još bolje i kvalitetnije.

Novi Regionalni centar kompetentnosti uz sve već spomenuto raspolaže i s tri kabineta za fizioterapeute i to kabinet za hidroterapiju, kineziterapiju i kabinet za masažu i elektroterapiju. Tu su još i kabineti za medicinsku biokemiju, mikrobiologiju i laboratorijsku hematologiju, a na posljednjoj etaži nalazi se već spomenuti simulacijski centar, jedini takav cjelovit centar u Hrvatskoj.