Sve je spremno za početak jednog od najkvalitetnijih bjelovarskih zimskih malonogometnih turnira, već godinama poznatijeg pod imenom „Bjelovarski Božić“. Bit će to njegovo 44. izdanje, a uvodna rečenica ovoga našega teksta zapravo je samo jedna koju smo čuli od bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u njegovu uredu. Uz Hrebaka, konferenciji su bili prisutni Željko Ostrman te Dražen Kocić, treneri u MNK Bjelovar i ljudi koji se nalaze u organizacijskom odboru ovoga hvale vrijednoga događaja.

Oni su, baš kao i ostatak vrijednih članova bjelovarskog malonogometnog kluba odradili odličan posao te potvrdili gradonačelnikove riječi kada je on kazao da će ovo biti jedan od najkvalitetnijih turnira. Nadalje, cilj cijele ove priče je da „Bjelovarski Božić“ u budućnosti postane jedan od tri najbolja malonogometna događaja u Hrvatskoj te događaj koji će, u to uopće ne sumnjamo za vrijeme svoga trajanja – od 20. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine u dvoranu Europskih prvaka privući mnoštvo zaljubljenika u ovaj brz, nadasve atraktivan sport.

–Malonogometni klub Bjelovar se svojim radom dokazao kao jedan od najboljih ovdašnjih sportskih klubova koji sa svojim selekcijama postiže zapažene rezultate, a to je samo jedan od razloga zašto će upravo on i ove godine biti organizator. Isto tako, prošlogodišnji „Bjelovarski Božić” bio je organiziran na visokoj razini, međutim, ako je suditi po svemu učinjenom, ovogodišnji će biti još kvalitetniji i bolji. Turnir ima bogatu tradiciju, pa je jedan od najstarijih u Hrvatskoj. Svojevremeno, na njemu su svoje malonogometne sposobnosti prezentirale najbolje momčadi te bi se ovogodišnje izdanje moglo smatrati vraćanjem tih slavnih dana. To govorim iz razloga što sam čuo da je svoj dolazak najavilo nekoliko renomiranih sastava. Ukupni nagradni fond iznosi 11 tisuća eura uz napomenu kako je Grad Bjelovar sponzorirao 10 tisuća – kazao je bjelovarski gradonačelnik.  

Na njegove se riječi nadovezao Ostrman rekavši.

–Zahvaljujemo se Gradu na podršci te posebice gradonačelniku Hrebaku koji je prepoznao naš rad i koji nam je pomogao izdašnim sponzorstvom. Već dugo vremena participiramo u malom nogometu, ali isto tako, atmosfera te interes za turnir dugo vremena nisu bili ovako dobri i veliki. Naime, zbog termina u dvorani turnir će brojati 32 momčadi, a naglasak je kako su sva mjesta planula doslovce u nekoliko dana. Na listi čekanja imamo još nekoliko družina, no ne vjerujem da će netko odustati, odnosno da će se netko od tih koji čekaju uspjeti domoći turnira. Danas poslijepodne održat će se izvlačenje skupina koje će se direktno prenositi na klupskoj Facebook stranici s tim što će se igrati u osam skupina po četiri ekipe. Od toga će dvije najbolje izboriti plasman u osminu finala – zaključio je Ostrman.

Kocić je dodao kako će se prva utakmica na turniru odigrati 20. prosinca u 19:00 sati, a dodao je i kako će ulaznica za utakmice grupne faze koštati tri eura, dok će za utakmice u nokaut fazi cijena biti četiri eura.