U subotu – 16. prosinca, s početkom u 17 sati ne propustite priliku sudjelovati u manifestaciji pod nazivom „Folklorni plesovi Hrvatske i revija narodne nošnje“. Ista se održava u organizaciji KUD-a „Bjelovar“ i pod pokroviteljstvom Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara. Program će se održati u Domu kulture u Bjelovaru, a nastupaju: KUD „Bjelovar“ iz Bjelovara, kulturni centar „Klasje“ iz Privlake te Igor Grgić kao sakupljač i kolekcionar bilogorske narodne nošnje.  

Program je organiziran u sklopu ovogodišnjeg „Adventa u Bjelovaru“ koji ovaj tjedan donosi brojna događanja. Danas, 13. prosinca na rasporedu je tako bio dramsko-scenski prikaz „Božić moje bake“ u izvedbi Dječjeg vrtića „Bubamara“, a održan je na adventskoj pozornici. Isto tako, u 19:30 na rasporedu je bio Adventski koncert u katedrali svete Terezije Avilske. Riječ je o koncertu Ženskog pjevačkog zbora „Vox Feminae“. Nadalje, sutra – četvrtak – 14. prosinca Centar za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku Bjelovar prodaje prigodne radove učenika zadruge „Petica“, a u večernjim satima nastupaju vrtićanci i osnovnoškolci. U 18 sati putopisno predavanje te predstavljanje knjige izložit će Hrvoje Jurić uz napomenu kako će mjesto tog događaja biti bjelovarska knjižnica „Petar Preradović“.   

Niti petak koji nam predstoji nije ništa manje atraktivan što znači da će Udruga žena Gudovac u knjižnici izvesti predstavu „O, ub’la te nevolja“, a moći ćete pogledati i izložbu „Haiku poezija“. Na adventskoj pozornici moći ćete poslušati koncert „The Cat Paws“, ali i saznati kako Česi slave Božić. Bit će to u prostorijama Češke obeci Bjelovar. Za subotu ističemo revijalnu hokejašku utakmicu na klizalištu već od 9 sati, paljenje treće adventske svijeće, kao i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša u 19 sati na adventskoj pozornici. Tijekom subotnjeg dana moći ćete susresti i Dubravka Kovačevića koji će se Bjelovarčankama i Bjelovarčanima predstaviti svirajući vergl. U nedjelju ne propustite „Božićnu baletnu bajku“ u Domu kulture s početkom u 18 sati, kao niti koncert duhovne glazbe „Fidelis“ na Adventskoj pozornici od 19.