Bjelovar je ovog utorka posjetio veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj  Simon Thomas. U pratnji gradonačelnika Darija Hrebaka   posjetio je Veleučilište u Bjelovaru gdje se upoznao s radom te ustanove, ali i radom gradske uprave i gradskim projektima.

–  Gajimo dobre odnose  s veleposlanicima i tko god želi posjetiti Bjelovar dobrodošao je. Bez dobre komunikacije i bez dobrog prezentiranja vaših vlastitih postignuća i vaših vlastitih planova nećete sigurno doći niti do nekih investitora, tako da mislim da Grad Bjelovar ima dobre pretpostavke za to. Niski porezi, dobra gradska uprava, brza administracija, s druge strane, povoljni uvjeti i sve ono što radimo po pitanju brze ceste i sljedeće godine krećemo graditi našu zonu Veliko Korenovo. Mislim da trebamo dobro gajiti dobre odnose s predstavnicima drugih zemalja ako želimo da nam se u budućnosti dogodi neka dobra strana investicija upravo u našem gradu. Tako da mi je drago da je gospodin Simon Thomas pronašao vremena da posjeti naš grad. Pokazat ćemo mu sve ono najbolje od našega grada i ja vjerujem da će biti zadovoljan s onim čime se imamo pohvaliti i s onim što možemo pokazati kao primjer dobre prakse u cijeloj Hrvatskoj, rekao je Hrebak.

Veleposlanik Thomas izjavio je kako mu je veliko zadovoljstvo što je konačno uspio doći u Bjelovar jer, kako kaže, važan osobni prioritet za njega kao veleposlanika je biti ne samo u Zagrebu, već i cijeloj Hrvatskoj.

– Zahvala gradonačelniku Hrebaku na pozivu i na srdačnoj dobrodošlici. Mogu i moram vam reći da Bjelovar izgleda jako lijepo za advent.  Imamo jako zanimljiv program pred nama danas, a i posebno mi je drago što smo ga počeli na Veleučilištu. Potpuno je jasno da Velika Britanija i Hrvatska dijele ono najvrjednije, pamet, talent i marljivost i veselim se suradnji  u budućnosti, kazao je Thomas.