U Općini Štefanje kreće natječaj za zakup državnog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Općinsko vijeće na svojoj sjednici odabralo je sastav Povjerenstva koje će odlučivati o tome tko će zemlju dobiti, a namjeru da se javi na natječaj najavio je i načelnik Silvestar Štefović.

Poznato je kako načelnik Štefović ima vlastiti OPG koji ima u zakupu određene površine u vlasništvu RH,  a plan mu je ponovno se javiti na natječaj. Vijećnike je obavijestio o svojoj odluci, a kako je kazao o svemu je obavijestio i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje mu je dalo određene smjernice.

– Iz Povjerenstva su dali svoje mišljenje u kojem stoji da namjeru o javljanju na natječaj za zakup zemljišta moram najaviti Općinskom vijeću. Isto tako, kad podnesem prijavu da o tome upoznam javnost putem internetskih stranica i medija, a isto tako tu stvar moram najaviti i Povjerenstvu za zakup poljoprivrednog zemljišta što sam ja i učinio na njihovoj sjednici, ali i pismeno ću se očitovati tako da ću ispuniti i taj uvjet koji oni traže da bude sve transparentno i javno, kazao je Štefović.