6.6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Koje igre će se igrati na Internetu ove zime?

Nove vijesti

Internet nam danas nudi brojne različite tipove online igara uz pomoć kojih možemo kratiti vrijeme preko zime. Nema sumnje, video igre ponovo će biti vrlo popularne na ulasku u 2024. godinu, a velik interes već tradicionalno izazivaju i igre na sreću.

Mnogo toga se preselilo na Internet u posljednjem desetljeću. Danas si gotovo niti jedna tvrtka ne može priuštiti da ne bude prisutna online, a uz pomoć računala i mobitela također komuniciramo s drugima, educiramo se pa i radimo na daljinu.

A posebnu važan Internet je postao u svijetu zabave. Naime, tu su društvene mreže na kojima možemo satima gledati simpatične video materijale, kao i čitati zanimljiva mišljenja te dobivati konkretne informacije. Također se možemo zabavljati igranjem igara, što je posebno popularno dok vani vlada hladnoća, jer tada su nam mogućnosti uživanja na otvorenom ograničene.

U Hrvatskoj se na prijelazu iz 2023. u 2024. godinu igraju različiti tipovi online igara, a mi izdvajamo one najpopularnije, bez kojima je mnogima svakodnevica postala gotovo nezamisliva…

Uz video igre vrijeme brže prolazi

Kompjutorske igrice stekle su brojne poklonike još tamo osamdesetih godina, a zatim su nastavile svoju evoluciju, sve dok gaming industrija nije postala vrijedna više od stotinu milijardi dolara.

Neke igre poput Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends i Dota 2 čak su uspjele postići status sporta posljednjih godina i igrat će se mnogo i ove zime u Hrvatskoj. Od ostalih, vrijedi spomenuti Valorant kojeg također kod nas igraju tisuće igrača, a velik interes izaziva još Call of Duty Warzone 2.

Apex Legends, Genshin Impact, Minecraft i Roblox također će se mnogo igrati među domaćim gamerima od prosinca do veljače, a ne zaboravimo ni mega popularne igre kao što su Fortnite i Baldur’s Gate 3, jer njihov broj fanova samo će nastaviti rasti na ulasku u 2024. godinu.

Igre na sreću omogućuju lov na milijune

Za one koji traže dodatno uzbuđenje, ove zime na raspolaganju su brojne različite igre na sreću u Hrvatskoj. Izdvajamo loto igre, s Eurojackpotom koji će biti u središtu interesa naših igrača, jer čekamo na glavni zgoditak u našoj zemlji još od 2014. godine, kada je osvojen rekordni iznos od 17 milijuna eura. Deset godina kasnije mnogi vjeruju da dolazi idealno vrijeme da rekord bude srušen pa će i broj uplaćenih listića već tijekom zime porasti.

Sportsko klađenje nudi nam pak različite atraktivne utakmice kojima imate priliku prognozirati ishod. Nogometna Liga prvaka možda miruje, no Premiership je tijekom zime aktivniji nego ikad, na radost domaćih kladitelja. Ne zaboravimo niti Europsko prvenstvo u rukometu na kojem Hrvatska nastupa s mnogo ambicija, a tu su još zimski sportovi poput alpskog skijanja i skijaških skokova, na kojima nije problem sastaviti obećavajući listić.

Spomenuti moramo i online casino, jer u njemu velik interes posljednjih godina izazivaju jackpot slotovi. Na njima je već desetak puta pao milijunski jackpot u našoj zemlji. Među najpopularnije takve igre spadaju EGT slotovi, od kojih izdvajamo Burning Hot i Shining Crown, poznate po voćnim simbolima koji se pojavljuju na vašim rolama.

Iza ovakvih igara stoji koncept progresivnog jackpota, prema kojeg dio uloga svakog uključenog igrača ide u fond za glavnu nagradu. Na kraju ona pripada najsretnijem korisniku, što će i ove zime biti glavna atrakcija internetskih kockarnica, poznatih po raznolikim bonusima i redovitim promocijama…

Edukativne igre i kvizovi imaju svoje poklonike 

Za kraj, spomenimo da će i ove zime mnogi u Hrvatskoj pokušati na Internetu spojiti ugodno s korisnim. Naime, danas su vrlo popularne edukativne igre, kroz koje na zabavan način stječete nova znanja i upoznajete se sa stvarima koje su vam u prošlosti bile nepoznate.

To mogu biti igre kroz koje stječete specifične vještine iskoristive u poslovne svrhe, ali i igre koje provjeravaju i obogaćuju vaše opće znanje. Pa tako različiti kvizovi i mozgalice imaju brojne fanove u Hrvatskoj, željne testirati svoje znanje i pritom se dobro zabaviti.

Baš zato danas sve više web stranica nudi svojim korisnicima redovite kvizove kako bi se zabavili. Katkad se radi o triviji, katkad o specifičnom znanju. Što god bilo, svi vole testirati se i vidjeti koliko će bodova na kraju osvojiti, što je ovaj tip igara učinio jednima od najpopularnijih na Internetu…

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika