5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

BOCKA vas omiljeni džemper? Nudimo vam rješenje kako ga omekšati

Nove vijesti

Bockanje džempera jedna je od najneprijatnijih stvari koje osjetite na svojoj koži, ali prije nego što odustanete od nošenja ovog odjevnog komada tokom zimskog perioda, pogledajte efikasno rješenje koje vam može pomoći u ovakvim situacijama!

Prije svake kupovine provjerite sastav na etiketi. Kad god ste u prilici, birajte prirodne materijale, a klonite se akrila, jer oni izazivaju peckanje kože.

Ocat je i u ovom slučaju od pomoći

Da bi vam džemper bio mekan i udoban, potopite ga u mješavinu octa i vode, ostavite da stoji oko 20 minuta, iscjedite i ostavite da se suši.

Svim tvrdim vlaknima treba malo omekšavanja. Iako je najlakše ubaciti džemper u omekšivač, prirodne alternative su jednako dobre, ako ne i efikasnije.

Regenerator za kosu je bolja opcija od bilo kojeg omekšivača

Ako niste zadovoljni efektima octa, probajte da džemper tretirate regeneratorom za kosu. Kao i kosi, i vlaknima odjeći je potrebna vlaga da bi bila mekša i ne bi grebala kožu.

Savjetuje se da stavite malo regeneratora na ruke, a zatim mokar džemper „izmasirate“ prstima, isperite hladnom vodom i ostavite da se osuši.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika