Članice bjelovarskog Taekwondo kluba “Fox” – Ema Bugarinović i Rea Konjević, predvođene svojim trenerom Feđom Medakom su, kao hrvatske reprezentativke participirale na Europskom U21 prvenstvu u rumunjskom glavnom gradu Bukureštu. To Europsko prvenstvo održavalo se od 7. do 10. prosinca, a prva je na borilište izašla Bugarinović. Ona je, u tom prvom kolu uvjerljivo, s 2:0 u rundama, odnosno prekidom savladala predstavnicu Portugala – Laru Goncalves. Bila je to pobjeda koja je ovoj mladoj Bjelovarčanki donijela borbu protiv Ukrajinke Kateryne Stupak, a da je u dobroj formi Ema je pokazala i ovom prilikom. Naime, i ova je priča okončana s 2:0 u rundama što je značilo prolazak u treće kolo.

U njemu je bjelovarska taekwondoašica snage odmjerila s turskom borkinjom imena Senanur Celik. Treba kazati da je slavlje u ovoj bitci Bugarinović donosilo minimalno brončanu medalju te je ona, znajući to u fight ušla super motivirana. Tako motivirana, Bjelovarčanka je lako osvojila prvu rundu, no u drugoj kao da je na borilište došla neka druga osoba. Turkinja je to u potpunosti iskoristila, izjednačila, pa je na red stigla treća, odlučujuća runda. Ema se pribrala, kroz čitavo vrijeme imala prednost, ali svega dvije sekunde prije kraja pada joj koncentracija i izgubljena je praktički dobivena borba. Stoga, ostaje veliki žal za propuštenim iako niti plasman između petog i osmog mjesta, obzirom na činjenicu da se članica Taekwondo kluba “Fox” borila s pet godina starijima od sebe nije za podcijeniti.

Nadalje, posljednji dan natjecanja donio je nastup Konjević koju ždrijeb nije nimalo mazio. Prvo kolo joj je donijelo trećeplasiranu s posljednjeg juniorskog EP-a, Portugalku Kiaru Barroso. Ipak, da se nije preplašila renomirane suparnice Rea pokazuje time što odlično ulazi u meč te pobjeđuje prvu rundu prekidom konačnim rezultatom 16:3. Međutim, Bjelovarčanka u drugoj, pa potom i u trećoj rundi nikako ne uspjeva provesti svoju taktiku. Dakle, naposljetku Portugalka, koja je, to se također mora navesti u drugoj rundi bila blizu diskcalifikacije, ali se pronašla načina izvući trijumfira.

Stoga nam je na kraju ovog osvrta preostalo čestitati cijeloj reprezentaciji Hrvatske, a samim time naravno i bjelovarskim predstavnicima uz konstataciju kako su oni, iako su Bugarinović te Konjević još cijelu iduću godinu juniorke odradili ovo mlađe seniorsko prvenstvo na visokoj razini. Dakle, već sada se veselimo njihovim budućim izazovima.