Šarenilo traktora, zajedništvo i veselje, možda bi najbolje mogli opisali subotnja događanja na manifestaciji „Advent u Novoj Rači“. Sve je započelo paljenjem druge adventske svijeće koju su zapalili lovci, a obred je uz glazbenu pratnju mališana iz KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača predvodio župnik Josip Starčević.

Nakon toga formirana je kolona od 37 traktora i gospodarskih vozila, a pridružila su im se i vatrogasna vozila okićena najšarenijim lampicama i ostalim blagdanskim dekoracijama.

Svako je dao svoj doprinos ukrašavanju kako bi upravo njegov traktor bio najšareniji i najveseliji te smo sigurni kako su oduševili svakoga tko ih je na njihovom điru susreo jer su obišli sva općinska naselja.

Načelnik Darko Knežić nije krio zadovoljstvo odazivom traktora, ali i velikim brojem ljudi koji su se okupili kako bi ih ispratili na njihov đir:

‒ Ideja za ovo rodila se prošle godine i bila je odlično prihvaćena te smo ove godine začas dobili veliki broj traktorista koji žele sudjelovati. Drago nam je što su nam se pridružili traktoristi i iz drugih općina. Imamo priliku vidjeti da su uz neke traktore i poljoprivredni priključci. Sve je lijepo i šareno i ovom prigodom zahvaljujem svima na trudu te sam uvjeren kako će povorka iz godine u godinu biti sve veća ‒ zaključio je načelnik Knežić.

I dok su traktori prolazili općinom, na Adventu se nastavio program uz vesele glazbenice TS Nemir i podjelu juhe od buće koju je dijelio OPG Bačak kako bi malo ugrijao sve okupljene.

Na ovoj manifestaciji pripremili su još brojne programe koji vas očekuju do Božića, a o svemu više saznajte na društvenim mrežama Općine Nova Rača. (sk)