U bjelovarskom Domu kulture u subotu je održana IT konferencija B:IT.con koja je okupila oko 380 sudionika, koji su imali priliku čuti osam zanimljivih i aktuanih predavanja iz područja novih tehnologija.

Organizator je i ovaj put bilo Veleučilište u Bjelovaru, a glavni pokrovitelj je bio Grad Bjelovar.

– Ovo je  najveći do sad, najvažniji do sad, a s druge strane, ja bih se usudio reći da je ovaj B:IT.con ove godine definitivno premašio apsolutno sva očekivanja i pozicionirao našu bjelovarsku konferenciju kao najveću i najznačajniju u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ako isključite Osijek, Varaždin i Zagreb, to je to, Bjelovar je broj jedan. S obzirom na snagu našeg grada, s obzirom na to da nemamo ni tradicije, u pet godina ovo postići, moram doista čestitati svima onima koji se bave i organiziraju razno-razne IT događaje tijekom cijele godine u gradu Bjelovaru,rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Osnovni cilj B:IT.con-a je promovirati tehnološka dostignuća u IT sektoru ali i općenito u tehnologiji, a broj sudionika kojih je bilo 380 govori da ova konferencija raste iz godine u godinu i ima svoj značaj i važnost kazao je Zoran Vrhovski prodekan Veleučilišta u Bjelovaru.

– Mi želimo biti  izvor znanja i predvodnik u toj cijeloj priči. IT sektor od 2017. godine eksplozivno raste tako da je ova knferencija jako važna, za razvoj IT sektora u Bjelovaru, rekao je Vrhovski.

Svemirska industrija i gdje je tu Hrvatska s naglaskom na projekt prvog hrvatskog satelita Cro Cube koji bi  trebao biti lansiran početkom iduće godine bilo je prvo predavanje na ovogodišnjem B:IT.con-u, a održala ga je Daniela Jović.

– Nama je ova konferencija baš jako zanimljiva zbog toga da se Hrvatska snažno razvija u smjeru struke i ima puno potencijala da se jednostavno kreira nekakav svemirski ekosustav koji će vjerojatno izaći baš iz struke, rekla je Jović.

Na poziv gradonačelnika Hrebaka konferenciju je otvorio Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj koji je kazao kako je sretan što je u Bjelovaru na jednoj od najvažnijih IT konferencija u Hrvatskoj.

– IT je alat u rukama čovječanstva. U Indiji smo okrenuti  korištenju tehnologije za razvoj usmjeren na čovjeka. I mislim da je to tema svake tehnološke konferencije, tehnologija u službi čovječanstva i to je fokus, kazao je veleposlanik Indije prije otvorenja konferencije.