Bjelovarski sajam d.o.o. danas je obilježio značajnu obljetnicu, 30 godina rada na sajamskom prostoru Gudovac. Svečanost je okupila vlasnike sajma, predstavnike Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara te brojne goste i uzvanike.

– Ovaj put sajma je bio od blata do zvijezda. Sve je počelo kao jedna međužupanijska stočarska izložba, a danas, nakon 30 godina, izrasli smo u najveću poljoprivrednu manifestaciju u Hrvatskoj. Ono što nam još uvijek nedostaje je infrastruktura. Naš zadatak je poboljšati je za izlagače i posjetitelje i idemo dobrim putem. Bez vas ovog sajma ne bi bilo, istaknuo je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj u emotivnom govoru.

Zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara, Igor Brajdić, podsjetio je na viziju prvog župana Tihomira Trnskog.

– Imao je viziju spajanja plavog i zelenog. Vidimo danas da je uspio upravo ovdje na sajmu u Gudovcu. Čestitam svima na ovih prvih 30 godina sajma, pred nama je još idućih 100, tako da svi zajedno moramo doprinijeti da bjelovarski sajam iz godine u godinu napreduje, naglasio je Brajdić.

Zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije, Marija Jungić, dodala je kako se danas radi na razvijanju i stvaranju preduvjeta kako bi sajam mogao pratiti i pružiti poljoprivrednicima, stočarima sve ono što im treba.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, Zdravko Tušek, pozdravio je prisutne i potaknuo ih da doprinesu budućem razvoju sajma.

– Pozivam sve one koji imaju volje i želje da doprinesu kako bismo imali još ljepšu i adekvatniju infrastrukturu i respektabilno mjesto gdje ćemo pokazati sve ono što je važno za hrvatsko društvo, a posebice za hrvatsku poljoprivredu i stočarstvo, rekao je Tušek.

Na kraju proslave, uručena su priznanja partnerima, suorganizatorima i organizatorima, a Krunoslav Karalić, zamjenik ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu zahvalio se u ime svih dobitnika.