Proračun Grada Čazme za sljedeću godinu iznosi nešto više od 14 milijuna eura. Odlučilo je tako Gradsko vijeće na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici. Kako je istaknuo gradonačelnik Dinko Pirak, proračun je rekordan i apsolutno razvojan. Također, izrazio je žaljenje što na poziv građanima da daju svoje prijedloge za uvrštavanje u proračun nije stigao ni jedan prijedlog.

Grad Čazma je na Nacionalni fond za oporavak i otpornost prijavio obnovu sportskih terena i izgradnju motoričkog parka, za što očekuje stopostotno financiranje od 1,3 milijuna eura. Prijavljen je i projekt energetske obnove Gradskog muzeja, vrijedan 1,8 milijuna eura. U planu je i nastavak radova na Kulturnom centru. Grad je pripremio i projekt pješačkog mosta na rijeci Česmi, koji bi trebao spojiti Vustje i Medjame. Za ovaj projekt u tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije. Trenutačno se izrađuje izvedbeni projekt za dogradnju Dječjeg vrtića u Gornjem Dragancu, nakon čega slijedi priprema dokumentacije za Javnu nabavu. Vrijednost ovih radova iznosi 1,5 milijuna eura. Sljedeće godine trebala bi početi i realizacija projekta širokopojasnog interneta.

Grad Čazma dobit će još jedan kružni tok u Ulici Svetog Andrije, koja će iduće godine proći kroz rekonstrukciju i obnovu. Rekonstrukciju i proširenje trebala bi proći i prometnica u Grabovnici. Također, gradit će se nogostup od Bosiljeva prema Dapcima. Ovi projekti će se financirati sredstvima Hrvatskih cesta.

U proračunu su osigurana, kao novina, sredstva za jednokratne pomoći srednjoškolcima u idućoj školskoj godini. Kao i do sada, Grad Čazma će svojim osnovnoškolcima osigurati radni pribor i za sljedeću godinu. Također su osigurana sredstva za pomoć za svako novorođeno dijete na području grada. Naknada u Gradu Čazmi za prvo dijete iznosi 670 eura, za drugo 930 eura, dok za treće i svako sljedeće iznosi 1 330 eura. Na sredstva mogu računati i kulturne i sportske udruge. Grad Čazma će uložiti i značajna sredstva u Osnovnu školu Čazma.