Od sljedeće pedagoške godine, svaki srednjoškolac s područja Grada Čazme imat će priliku ostvariti jednokratnu novčanu potporu od Grada Čazme u iznosu od 50 eura po učeniku. Ova hvalevrijedna mjera usmjerena je prema podršci obrazovanju te će biti ostvarena kroz proračun Grada Čazme za 2024. godinu, koji je osigurao sredstva u visini od 20 tisuća eura za tu svrhu.

Napomenimo da Grad Čazma već dugi niz godina pruža podršku srednjoškolcima koji putuju u školu unutar grada, sufinancirajući njihov prijevoz autobusom. Ovaj oblik podrške namijenjen je učenicima koji žive na udaljenosti manjoj od pet kilometara od srednje škole, a iznimno je značajan s obzirom na to da ih država ne sufinancira.

Osim toga, Grad Čazma ne zaboravlja ni svoje studente te će, također sljedeće godine, pružiti jednokratne potpore u iznosu od pedeset posto za troškove autobusnog prijevoza od njihovog mjesta stanovanja do mjesta studiranja. Dodatno, već dugi niz godina, grad podržava studente sufinancirajući kamate na studentske kredite, čime dodatno potiče njihovo obrazovanje.

Osiguravanjem sredstava za nabavku kompletnih radnih materijala za sve učenike osnovne škole, Grad Čazma dodatno pokazuje svoj predan angažman u podršci obrazovanju.