7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Športska dvorana u Velikoj Pisanici napokon kompletno opremljena

Nove vijesti

Župan Marko Marušić, zajedno sa svojim suradnicima posjetio je školsku sportsku dvoranu u Velikoj Pisanici. Dvorana, čija je izgradnja započela prije trinaest godina, dovršena je prošle godine i sada je konačno u potpunosti opremljena. Ova činjenica izazvala je zadovoljstvo župana Marušića, koji je istaknuo svoje oduševljenje što je projekt napokon završen.

Župan Marko Marušić

– Evo, nakon više od deset godina od kad se krenulo u izgradnju ove dvorane, trajalo je to, sad iz kojeg razloga, da se nije znalo ili nije htjelo. Nije, uglavnom, završena bila ova sportska dvorana u Velikoj Pisanici, ali ono što smo obećali i što je bio cilj ove županijske vlasti je, kako je pored ove dvorane u Velikoj Pisanici isto tako riješiti i problem one dvorane u Hercegovcu, koja već deset godina zjapi prazna i koristi se za sve drugo, samo ne za ono gdje bi djeca imala tjelesni i zdravstveni odgoj, i gdje bi sve dvorane bile normalno u funkciji onoj u kojoj trebaju biti, izjavio je Marušić.

Načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali

Načelnik općine Velika Pisanica Fredi Pali izrazio je zahvalnost županu Marušiću i svima koji su doprinijeli ostvarenju ovog projekta.

-Izuzetno smo sretni danas i zahvalni Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu što su omogućili opremanje školsko-sportske dvorane novom opremom. Danas smo dobili nove golove, koševe, ljestve i sve što je potrebno za tjelesni  u osnovnoj školi. Ono što je važno – dvoranu neće koristiti samo djeca ove škole, već i svi mještani i ljudi iz susjednih općina. Planirane su i rekreativne aktivnosti određenih klubova, što znači da će dvorana sigurno biti aktivna. Namijenjena je ne samo za sport, već i za kulturne događaje, jer posjeduje sve potrebne uvjete za takva događanja, rekao je načelnik Pali.

Nova školska sportska dvorana opremljena je suvremenom sportskom opremom, tribinama za gledatelje te modernim sustavima grijanja i hlađenja. Također, prostor je prilagođen za različite sportske discipline i aktivnosti, čime se omogućava raznolikost programa koji će se održavati u dvorani.

 Ravnateljica je dodala da su već godinu dana službeno koristili dvoranu u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali da su sada dobili fiksnu opremu koja potpuno zadovoljava propise. Oprema, čija je vrijednost oko pedeset tisuća eura, uključuje pregradu koja dijeli dvoranu na dva dijela, rukometne golove, švedske ljestve, klupe i opremu za penjanje. Istaknula je i da je ova oprema ključna za obogaćivanje nastave i da će dvoranu koristiti ne samo učenici, već i lokalna zajednica te klubovi za rekreaciju.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika