5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Općina Sirač dijeli veće božićnice, sufinancira mlade obitelji a posjetio ih je i Sveti Nikola

Nove vijesti

Na svojim stranicama Općina Sirač poziva mlade obitelji da se jave na Javni poziv za ostvarivanje financijske pomoći u okviru Programa stambenog zbrinjavanja . Bitan preduvjet korištenja ove mjere, uz navedene opće uvjete, je da podnositelj zahtjeva i njegov bračni ili izvanbračni drug nisu bili vlasnici/suvlasnici neke nekretnine (stambenog ili poslovnog prostora) na području Republike Hrvatske ili da istu nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili, te da se kupnja građevinskog  zemljišta ili stambenog objekta ne vrši od članova njihove uže obitelji.

Rok za prijavu je 15.12.2023.

Osim na mlade, Općina Sirač u svome je Proračunu računala i na one malo starije. Božićnice za umirovljenike ove su godine malo veće, pa će tako umirovljenici s mirovinama do 200 eura dobiti  40 eura. Umirovljenici s mirovinama do 400 eura dobit će božićnicu od 30 eura. Božićnice će se isplaćivati u vijećnici Općine  7. i 8. prosinca.

U Siraču , Sv.Nikola ima posebnu pratnju. Osim Krampusa njega prate i Moto mrazevi -Sirački kumovi, koji su ove godine zbog lošeg vremena do škole putovali na quadovima. Darove za dobru djecu osigurala je Općina Sirač.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika