Kao njen osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija planira izgradnju dvodijelne dvorane u prostoru dvorišta Gimnazije Bjelovar. U projekt se kreće zbog velike potrebe za dvoranskim prostorom neophodnim za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i ostalih sportskih i kulturnih aktivnosti. Gimnazija Bjelovar od svog osnutka nema vlastitu dvoranu, te za potrebe tjelesnoga odgoja koristi dostupnu gradsku dvoranu i za to plaća najam. Uz izgradnju dvodijelne dvorane planira se i izgradnja dodatnih učionica i kabineta za pojedine predmete. Ispod dvorane nalazila bi se podzemna garaža kapaciteta cca 50-80 parkirnih mjesta što bi trebalo ublažiti današnji problem parkiranja u središtu grada. Važno je napomenuti da projekt mora biti samoodrživ kako bi se uložena financijska sredstva vratila u što kraćem roku kroz komercijalne mogućnosti koje dodatno optimiziraju iskorištavanje prostora.

Javna rasprava otvorena je od 5. prosinca 2023. godine i trajat će do 5. siječnja 2024. godine. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije pozivaju sve fizičke i pravne osobe te udruge da sudjeluju u javnom savjetovanju kojeg se može pronaći na poveznici: https://bbz.hr/e-savjetovanje/savjetovanje-gimnazija

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi, mišljenja i primjedbe bit će razmotreni, te uvršteni u Izvješće o savjetovanju s javnošću.

Izvor: bbz.hr