6.6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Večer mađarskog folklora

Nove vijesti

Svečano ukrašen grad i „Advent u Bjelovaru“ je donio svečan ugođaj. Toj svečanosti pridružili su se i članovi Zajednice Mađara grada Bjelovara koji su sa manifestacijom „Večer mađarskog folklora“  obilježili za njih poseban datum. Naime Zajednica Mađara grada Bjelovara ovom manifestacijom proslavili su 10 godišnjicu osnutka folklorne skupine koja je najaktivnija skupina koja djeluje unutar Zajednice Mađara grada Bjelovara.

Kako bi proslavu svog desetog rođendana učinili još posebnijom bjelovarski Mađari su ugostili članove tamburaškog orkestar Biseri Drave koji je osnovan 1993. godine u osnovnoj školi u Starinu  u Republici Mađarskoj. Osim njih gostovali su i članovi KUDa „Čardaš“ demokratske zajednice Mađara Hrvatske iz Suze. Gosti su pokazali nove koreografije i pjesme specifičnog mađarskog folklora.

‒ Veselimo se da smo večeras programom pokazali što se sve radi u našoj zajednici te da smo imali priliku ugostiti drage prijatelje iz Republike Mađarske i Suze. Naša okrugla godišnjica proslave  desetog rođendana folklorne skupine je zaista razlog za slavlje kao i poticaj za daljnji rad i napedak Zajednice.‒ rekla je Anita Farkaš predsjednica Zajednice Mađara grada Bjelovara. (sk)

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika, koji izlazi 7. prosinca

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika