Ono što su svi navijači rukometaša Bjelovara, ali i sami članovi RK Bjelovar očekivali s velikim nestrpljenjem dogodit će se ovoga petka – 8. prosinca. Naime, upravo tada će trener Bjelovara – Željko Čagalj svoje izabranike povesti u srce Međimurja – grad Čakovec gdje će biti odigran derbi susret 13., posljednjega kola prvoga dijela sezone 1. HRL Sjever za sezonu 2023./2024. Zapravo, neće to samo biti derbi prvoga dijela sezone već zasigurno i čitavoga dosadašnjega prvenstva obzirom na činjenicu da će koplja ukrstiti dvije trenutno najbolje momčadi ovog rukometnog društva, odnosno dvije momčadi koje otvoreno „pucaju“ na izravan plasman u „Paket 24 Premijer“ ligu iduće sezone.

U prilog ovim navodima ide to što Čakovčani ovih 60 minuta rukometne igre dočekuju s 23 boda na svom kontu, dok ih Bjelovarčani imaju okruglih 20. Dakle, s velikim zanimanjem ćemo pratiti hoće li Međimurci svom najvjernijem pratitelju „pobjeći“ na još sigurnijih pet bodova viška time učvrstivši svoj naslov jesenskoga prvaka ili će gosti ipak uspjeti ostvariti pozitivan ishod na ovom teškom terenu i potpuno zakomplicirati stvari prije odlaska na zimsku stanku. Nadalje, poprište događaja će biti dvorana čakovečke srednje Graditeljske škole, a prvi zvižduk osječkog sudačkog para Robert Gonzurek/Tomislav Cindrić začut će se u 19:30 sati.

Zasigurno, važan faktor za cijelu ovu međimursko-bjelovarsku priču bit će kriteriji kojeg će nametnuti jedni od najboljih hrvatskih djelitelja pravde, a bit će zanimljivo vidjeti i to hoće li presuditi čakovečka čvrstina, domaći parket ili pak bjelovarska veća igračka rotacija te neupitno veće iskustvo u ovakvim utakmicama. Dakle, o raspletu će odlučivati mnogo toga, pa stoga, ukoliko ste u mogućnosti i ukoliko ste strastveni navijač bjelovarskih rukometnih majstora zaputite se u Čakovec na ovaj drugoligaški „El Clasico“ nakon kojeg će puno toga biti jasnije.

Napomena je da to možete učiniti i autobusom jer je čelništvo RK Bjelovar i ovoga puta osiguralo besplatan prijevoz. Prijaviti se možete na e-mail adresu rkbjelovar72@gmail.com ili na Facebook stranici RK Bjelovar. Polazak će biti ispred dvorane Europskih prvaka u 16:45, a obzirom da je broj mjesta ograničen bolje požurite. Naposljetku ove najave ne smije se zaboraviti niti to da je svoj dolazak najavio i bjelovarski gradonačelnik – Dario Hrebak, inače veliki zaljubljenik u sport, pa će to, nadamo se, za bjelovarske bijele biti još jedan dodatan motiv pokazati se u najboljem mogućem svjetlu.