Postoje neke božićne tradicije kojima se raduju i djeca i odrasli. Izrada božićnih ukrasa, kićenje drvca, pisanje pisma Djedu Božićnjaku, iščekivanje darova, slušanje božićnih pjesama. Ali pečenje tradicionalnih Božićnih kolačića može se pretvoriti u pravi tulum.

Iako se medenjaci smatraju tradicionalnim božićnim keksima, mi ih smatramo idealnom slasticom čim temperature padnu. Uz to što su ukusni, mekani su danima, a u dom donose predivan miris. Medenjake možete oblikovati na različite načine, a u trgovinama možete pronaći raznolike prigodne kalupe za ove mirisne keksiće.

Tijesto za medenjake možete napraviti unaprijed i držati u hladnjaku čak nekoliko dana. Samo pazite da ga izvadite na sobnu temperaturu 10 minuta prije nego što ga počnete formirati. 

Kada se vi bacate na pravljenje Božićnih kolača, i svojoj dječici dajte tu zanimaciju. Djeca uživaju kad su im ručice prljave od brašna, a ‘gnjecanje’ tijesta im je posebno draga aktivnost. No jeste li znali da vaši mališani, dok ručicama mijese tijesto, razvijaju grubu i finu motoriku šake.

Djeca mogu oblikovati razne oblike od srca, kućica, čovječuljaka a mogu izraditi i razne oblike po svojoj želji.

Možda će vam medenjaci izgledati pomalo neobično i bojom i oblikom, ali to su djela malenih ručica koje su to napravile s puno ljubavi I pravi su plod duha zajedništva.

Glazuru možete napraviti tako što otopite šećer u vodi pa premažete pečene medenjake, a na glazuru lijepite bombončiće ili ostale jestive perlice i ukrase.