Sportska događanja neće zaobići Bjelovar niti u prosincu. Malonogometni turnir „Bjelovarski Božić“ održat će se od 20. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine u dvorani Europskih prvaka, i to suradnjom Grada Bjelovara s malonogometnim klubom Bjelovar. Turnir se održava po 44. put, a svoje nogometno umijeće pokazat će 32 ekipe koliko ih se najviše može prijaviti. Napomena je da je interes mnogo veći.  

Grad Bjelovar ovogodišnji malonogometni turnir podupire s 10 tisuća eura, pa nam je ovom prilikom nešto više o svemu rekao gradonačelnik grada Bjelovara – Dario Hrebak.  

– Momke iz MNK Bjelovar smo do sada testirali, gledali kako će to funkcionirati te kako malonogometni klub Bjelovar to provodi. Ispit su položili i to je prošle godine bilo jako dobro organizirano. Dok sam to vidio pozvao sam članove MNK Bjelovar k sebi na razgovor, odnosno da napravimo puno ozbiljniju priču. Grad Bjelovar je za ovogodišnju organizaciju izdvojio 10 tisuća eura što je nekoliko puta više u odnosu na sve prijašnje godine. Momci su stekli naše povjerenje te pokazali da su sve u mogućnosti organizirati uz relativno male troškove. Razina organizacije je visoka, no željeli smo je još više podići. Stoga smo povećali sredstva i očekuje nas nagradni fond od 11 tisuća eura – u uvodu je kazao Hrebak i nastavio.

– Nagrada za prvo mjesto je 7 tisuća eura i to su dosta primamljive nagrade. S ovako raspoloženim snagama, mogućnostima, kapacitetima, logistikom i volonterskim radom kojeg provodi MNK Bjelovar sve skupa možemo dignuti na još jednu višu razinu. Ako se i ova godina pokaže sjajna u organizacijskom smislu, ja sam spreman i sljedeće podržati ovu priču. Razlog toga je što Bjelovar jednostavno u tim trenucima živi sport i među građanima je velika zainteresiranost za ovaj turnir. Ovo će u posljednjih 10 godina zasigurno biti najveći – zaključio je bjelovarski gradonačelnik.   

Na podršci Grada zahvalio se dopredsjednik MNK Bjelovar te jedan od organizatora turnira – Zoran Turudija.  

– Zahvalio bih se na podršci Gradu i gradonačelniku. Naš rad je konačno prepoznat, a zapravo smo na samom početku razgovora govorili o ovakvom slijedu događaja. Željeli smo vidjeti kako će sve skupa funkcionirati te nam je napokon ukazano povjerenje. Ove godine očekujemo neke novosti što se tiče turnira u smislu web aplikacije gdje se sve može pratiti. Imamo već dosta velik broj prijavljenih ekipa, pa je upravo to dokaz da je sve dobro odjeknulo u vrlo kratkom vremenskom periodu – rekao je Turudija. 

Željko Ostrman, kao trener bjelovarskih malonogometnih momčadi i još jedan od organizatora turnira, rekao je nešto više o prijavljenim ekipama, nagradi te nas upoznao s još novosti.   

– Iznimno nam je drago što nakon 2019. godine, odnosno nakon što smo prošli turnir u doba koronavirusa i ove godine možemo organizirati turnir koji će sigurno biti najjači do sada. Trenutno imamo preko 17 prijavljenih ekipa, i to u samo četiri dana. Dakle, upravo to je garancija jednog jakog turnira, turnira na kojem će nastupiti velik broj reprezentativaca, odličnih igrača malog nogometa koji su svoje kvalitete već dokazali na raznim događajima ovakvoga tipa. Ove godine je specifična ta velika nagrada koju je gradonačelnik već spomenuo. Trenutno smo ušli u top pet turnira, pa možda čak i u top tri po nagradnom fondu. Jednoj velikoj, kultnoj „Kutiji šibica“ nagrada je 8 tisuća eura, dok je kod nas 7. Iz godine u godinu smo se sve više približavali i Križevcima i Koprivnici, ali i samoj „Kutiji šibica“.

Stoga, uvjeren sam da ćemo ih u narednim godinama uspjeti i prestići. Naš ovogodišnji cilj je dovesti 32 ekipe i to je nešto što smo si okvirno zacrtali. Natjecanje bi tada bilo organizirano u osam skupina po četiri ekipe gdje bi prolazile prve dvije. Zapravo, to tako uvijek i bude. Vesele nas noviteti, a vidjet ćete ih na samom turniru kako je Zoran i najavio. Bit će tu već spomenuta web stranica na kojoj će se uživo moći pratiti rezultati, ekipe, pojedini igrači, svi rezultati do sad odigranih utakmica i neke stvari koje ćemo otkriti tek na turniru. Dakle, smatram da je ovo sasvim dobra pozivnica da od 20. prosinca do 7. siječnja budete s nama u dvorani Europskih prvaka. Podržite do sada najbolji „Bjelovarski Božić“ – rekao je.  

Otkrio je i gdje se sve može prijaviti te iz kojih gradova su već stigle prijave.  

– Imamo broj telefona, ali najlakše ćete do informacija doći putem Facebook stranice malonogometnog kluba Bjelovar te same stranice turnira Malonogometni turnir „Bjelovarski Božić“. Tamo su navedene sve informacije. Prijave traju do 16. prosinca nakon čega imamo izvlačenje skupina i formiranje rasporeda.  20. prosinca planiramo započeti s turnirom. Također, veseli nas jako velik broj domaćih ekipa, a trenutno ih imamo oko 80%. 20% ih dolazi iz drugih gradova s tim da već imamo najave iz: Zagreba, Križevaca, Novske, Marofa, Varaždina. To su neki krajevi iz kojih do sada nikada nismo imali ekipe – objasnio je Ostrman.   

Stoga, obzirom na sve izrečeno, ne preostaje nam ništa drugo nego posjetiti malonogometni turnir „Bjelovarski Božić“, odnosno podržati vrsne malonogometne majstore.