Stiglo je mnogima omiljeno doba godine, vrijeme kada više nego ikad uživamo u svojem domu i njegovom magičnom uređenju.

Kad mrak počne ranije padati, nerijetko zavijen i gustom maglom, a na radiju krenu puštati prve božićne pjesme znate da je kucnuo čas – možete krenuti s božićnim ukrašavanjem svog doma.

Mnogi će čekati prvu nedjelju Adventa da popale sve svijeće s mirisom cimeta i niz lampica, a neki će, pak, blagdansku maniju susprezati sve do Badnjaka.

Ipak, posljednjih godina Hrvati sve češće već krajem listopada kreću s Božićnim dekoracijama, a u duhu tradicije samo božićno drvce ukrašavaju na Badnjak. U većini slučajeva tome je razlog blagdanska euforija, a nerijetko i praktičnost jer postaje sve teže prirediti jela i kolače, nabaviti i zamotati darove te okititi cijeli dom u gunguli koja vlada na Badnjak. Stoga, ukrašavanje doma u etapama čini se kao sjajna ideja.

Smještanje božićnog drvca i dekoracija u interijer može zahtijevati određene preinake u svrhu estetske prilagodbe, ali i udobnosti. Kako bi dom učinili toplijim, na vrijeme nabavite nekoliko mekanih deka i dodatnih jastučića, a možete zamijeniti tepih za one visoke flore, poželjno od prirodnih materijala, koji će biti savršeno meki pod stopalima.

Na vrijeme promislite o utičnicama i kablovima

Niz lampica, svijetleći sob, pomični Djed Božićnjak… mnoge dekoracije potrebno je uključiti u struju stoga na vrijeme nabavite dovoljno produžnih kablova i strujnih razdjelnika.Mnogima je upravo odabir kombinacije boja najveći izazov, jer ne slažu se sve boje jednako dobro, a potom je još upitno slažu li se s vašim interijerom.

Iako su crvena, zelena, zlatna i srebrna omiljeni i svakako najsigurniji izbor za božićne ukrase, gotovo svaka nijansa može stvoriti lijep ugođaj u domu za blagdane. Pa bilo to da ukrašavate vrata, stepenište, kamin, prozore ili stol.