TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER; 7. KOLO SEZONE 2023./2024.:

RK IVANSKA – RK ILOVA GRUBIŠNO POLJE 32:24

7. kolo Treće hrvatske rukometne lige Sjever rukometaša za sezonu 2023./2024. jučer je, subota – 2. prosinca donijelo Bjelovarsko-bilogorski derbi. Naime, u Ivanskoj, u tamošnjoj sportskoj dvorani sastali su se istoimeni domaćin i momčad Ilove iz Grubišnog Polja. Dvoboj je ponudio mnoštvo uzbuđenja, no naposljetku, pobjedu su uvjerljivo, konačnim rezultatom 32:24 odnijeli igrači domaćeg stratega Nenada Horvata.

Bezobzirno na to, stvari za plave iz predgrađa Bjelovara nisu najbolje krenule. Dapače, prednost je na strani Grubišnopoljaca bila i prilikom odlaska na odmor (10:13) što zapravo znači da su Ivančani u svlačionici morali obaviti konstruktivne razgovore, odnosno dobrano se uozbiljiti. To su oni i učinili te su, na svoju, i radost svojih navijača koji su ih odlučili doći podržati i ovoga vikenda već do 40. minute preokrenuli ishod. Za 17:16 se pobrinuo Mateo Markanović, a upravo to je bio ključan trenutak, trenutak početka još kvalitetnije igre RK Ivanska.

Tako je u 49. na semaforu zgoditkom Ivana Dozana postavljeno 24:19, pa je sada trebalo samo dovršiti započeto. Grubišnopoljci su imali drugačije planove. Trudili su se ponovo vratiti u susret, odbijajući se predati, ali domaćini im to nisu dopustili. Prevagnulo je njihovo iskustvo, domaći parket, ali i nešto veća rotacija. Time je do isteka 60. vodstvo dodatno podebljano. Inače, do ovog uspjeha Horvatove majstore predvodio je već spomenuti Markanović koji se u strijelce upisao čak 11 puta, dok su ga pratili također već spominjani Dozan s pet te Angelo Kocijan Pacas i Dino Ivanić s četiri gola.

Navedimo da su svi ovi rukometaši, izuzev Ivanića svoje golove zabili iz igre. Da budemo još precizniji, Ivanić je izveo jedan penal te ga realizirao. S druge strane, gostima nije pomoglo niti ukupnih 13 egzekucija dvojca Matija Mrkalj/Marin Babić. Prvi je poentirao u sedam, a drugi u šest navrata pritom realiziravši jedan od dva izvedena penala.

Dakle, trener Horvat i njegovo veselo društvo nastavili su sa svojim usponom prema samom vrhu ukupnog poretka ovoga rukometnoga društva, dok će momčad Ilove povratak slavljima tražiti idućeg tjedna. Naime, upravo tada je na rasporedu 8. prvenstveno kolo, a ono će donijeti mečeve RK Ilova Grubišno Polje – RK Trnovec te RK KTC II – RK Ivanska. Naravno, i ta ćemo zbivanja pratiti s velikim zanimanjem.