Advent u Bjelovaru otvoren je jutros na gradskoj tržnici te je privukao brojne građane koji su uživali u fritulama, čaju, kuhanom vinu i pjesmi. Nastupio je dječji zbor HORKUD-a „Golub“ i Pjevački ansambl Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, a članovi Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama održali su prigodnu izložbu i prodaju božićnih ukrasa s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu novog kombi vozila. Okupljene je iznenadio i Bjelovarčanin Mario Petreković koji se predstavio u ulozi voditelja te je sve pozitivno iznenadio uz šaljive razgovore i pjevanje.  

Nakon veselog druženja na tržnici, adventska priča se preselila na bjelovarsko klizalište „Ledeno Carstvo“ koje je otvoreno uz ledenu plesnu točku mažoretkinja, a na led su se usudili stati i hokejaši „Panonski kitovi“. Bjelovarčanima je prikazana i predstava „Vesela bajka na ledu“. Hrabre klizače pratio je koncert Funk’o Phobia uz napomenu kako je Bjelovar posjetio i Djed Mraz koji je ponajviše razveselio one najmanje.   

Član uprave tvrtke Komunalac Josip Heged izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim klizalištem obzirom na to da se radi o najvećem klizalištu do sada koje se prostire na 650 kvadrata.  

– Ovo je u povijesti grada Bjelovara najveće klizalište, i to preko 650 kvadrata. Ukupni radovi trajali su 10 dana kako bi se sve postavilo. Ne krijemo zadovoljstvo što smo uspjeli realizirati ovaj projekt. Sezona klizanja će trajati do 8. siječnja 2024. godine. Mi u Komunalcu smo odlučili da cijene klizanja ostanu na nivou prošle godine i to je jedan od naših poklona građanima. Klizalište će raditi u terminima od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, petak od 11 do 24 sata, subotom od 9 do 24 sata te nedjeljom od 10 do 22 sata. Sat vremena klizanja za djecu do 7 godina je 1,30 eura, za djecu stariju od 7 godina i odrasle 2 eura, dok najam pomagala za klizanje iznosi 1,30 eura. Imamo i grupne ulaznice gdje se može okupiti do 10 osoba što iznosi 8 eura – rekao je Heged.  

U 17:30 očekuje nas paljenje prve adventske svijeće ispred katedrale sv. Terezije Avilske koja simbolizira nadu i mir, a tradicionalno se pali u sjećanje na proroka Izaiju koji je prorekao rođenje Krista. Svijeću pali skupina djece Župe sv. Terezije Avilske „Pastirići“, a ceremoniju predvodi vlč. Branko Fresl, katedralni župnik. U paljenju svijeće sudjeluju i ravnatelji svih bjelovarskih osnovnih škola, kao i istaknuti učenici 2. osnovne škole Bjelovar koji su postigli zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama u protekloj godini.  Pripremljen je i glazbeni program, a moći ćete čuti:  Mali zbor 2. osnovne škole Bjelovar, Pučke pjevače HORKUD-a „Golub“ i Ženski zbor „Vox Feminae.“  

Nakon paljenja prve svijeće program nije gotov, već se seli u bjelovarsko kazalište gdje će se održati Večer mađarskog folklora.  

Ovome dodajmo kako se koncert „Veselje ti navješćujem“, koji se trebao održati u 19 sati na adventskoj pozornici odgađa za sutra – nedjelja, 3. prosinca zbog najavljenog lošeg vremena.  

Stoga, uz cjelokupni prigodni adventski program, pridružite se ovogodišnjem Adventu kako bismo svi zajedno prosinac proveli u veselju, pjesmi i brojnim zanimljivostima.