5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Prva adventska svijeća u Bjelovaru zapaljena u pravom božićnom ugođaju – uz snježni pokrivač

Nove vijesti

Prva adventska svijeća upaljena je večeras – subota, 2. prosinca ispred katedrale Svete Terezije Avilske u Bjelovaru. Simbolizira nadu i mir, a tradicionalno se pali u sjećanje na proroka Izaiju koji je prorekao rođenje Krista. Bez obzira na snijeg koji je naglo pao, ispred katedrale su se okupili brojni građani. Jedna od članica skupine djece Župe Svete Terezije Avilske – „Pastirići“ zapalila je prvu adventsku svijeću, a ceremoniju je predvodio velečasni Branko Fresl, katedralni župnik.  

U paljenju svijeće sudjelovali su zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara – Igor Brajdić, ravnatelji/ce bjelovarskih škola: Martina Supančić, Ines Kapša, Suzana Turković i Nikola Margetić te ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku Bjelovar – Jasmina Vuković, kao i istaknuti učenici 2. osnovne škole Bjelovar koji su postigli zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama u protekloj godini. Glazbeni program pripremili su brojni sastavi, a građani su mogli čuti Mali zbor 2. osnovne škole Bjelovar, Pučke pjevače HORKUD-a „Golub“ i Ženski zbor „Vox Feminae“ koji su izveli neke od poznatijih adventsko-božićnih pjesama poput „Svim na zemlji“, „Visom leteć“ i „Zvončići“.  

Druga adventska svijeća pali se sljedeće subote – 9. prosinca u isto vrijeme i na istom mjestu, a zapalit će je Alex Vlašić, učenik Centra za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku Bjelovar. Tada će ceremoniju predvoditi monsinjor Stjepan Ptiček.   

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika