Božićnice umirovljenicima svake godine dijeli više od stotinu gradova i općina. Cenzusi za ostvarivanje ovog prava uglavnom se podižu, jer mirovine rastu zbog rasta plaća i troškova života, a podižu se i sami iznosi blagdanskih pomoći. Ove godine postoji širok raspon iznosa božićnica pa će neki dobiti 26, a neki 600 eura.

Što se tiče daruvarskih umirovljenika, oni nisu zaboravljeni niti ove godine:

-Božićnica je spremna i za naše umirovljenike. Istina slijedeći tjedan ćemo definirati i usuglasiti točan iznos, ali mislim da će ove godine 40 eura božićnice dobiti oni koji imaju do 150 eura mirovine dok će  20 eura dobit će oni s mirovinom od 150-550 eura.  Isplata bi trebala krenuti od 11-13.prosinca pa sve do kraja godine naši će umirovljenici svoju božićnicu moći podići u prostoru gradske uprave.- pojasnio je gradonačelnik Damir Lneniček

Uz najavu isplate božićnica gradonačelnik Lneniček dotaknuo se i teme porezne politike -ukidanje prireza:

-Evo nakon skoro deset godina ukida se prirez odlukom Vlade. Mi u Daruvaru s druge strane nećemo povećavati stopu poreza tako da će svi naši građani koji su plaćali prirez, biti oslobođeni što u konačnici znači veće plaće. Nije to neki veliki iznos, ali siguran sam da svatko zna gdje će potrošiti taj novac.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik