Općina Štefanje u suradnji sa Župom sv. Stjepana prvomučenika i ove godine organizira paljenje adventskih svijeća kao najavu svima najdražeg doba u godini.

Paljenje prve adventske svijeće bit će u subotu, 2. prosinca u središnjem parku, s početkom u 19:00 sati.

– Bit će skromno kako to i priliči općini Štefanje jer smo skromni i imamo puno različitih investicija koje moramo pokriti, pa ne možemo baš novac rasipati na različite stvari, ali pokušat ćemo ipak održati ono što smo započeli prošle godine da obilježimo i ove blagdane koji nam predstoje. Naravno, tu je i naš blagdan svetog Stjepana, tradicionalni božićni koncert i Božićna noć, malo druženja. U svakom slučaju bit će koncert našeg tamburaškog orkestra koji se već uvelike priprema za to, najavio je načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović.

Općina je osigurala i prigodnu blagdansku okrepu u adventskoj kućici uz zvuke tamburica.

Zanimljivo je kako je adventski vijenac koji krasi park u Štefanju kompletno napravljen od recikliranog materijala. Stara žica je kostur vijenca, stare bačve prenamijenjene su u svijeće, a zelenilo je od grana čempresa i bora koje su djelatnici Komunalnog poduzeća uklonili prilikom krčenja poljskih puteva.