9.9 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Austrija uvela novu vinjetu

Nove vijesti

AUSTRIJSKA vlada uvela je dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoceste i brze ceste. Može ju se kupiti od danas, košta 8.60 eura i tijekom prosinca dolazi samo u digitalnom obliku. Od iduće godine jednodnevna vinjeta bit će dostupna za kupnju i kao naljepnica.

Najavljeno je i poskupljenje desetodnevne vinjete, koju uglavnom koriste turisti. Njezina cijena će od 1. siječna skočiti s 9.90 na 11.50 eura. Cijena dvomjesečne vinjete od iduće godine pada s 29 na 28.90 eura, dok cijena godišnje ostaje ista.

Od 22. studenoga vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više nije potrebno fizički lijepiti na vjetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabilježen u središnjem sustavu, a provjera se radi automatski.

Ono što je sjajno u tom sustavu je činjenica kako je vlasnik vinjete korisnik vozila. Drugim riječima, ako tijekom trajanja vinjete promijenite automobil i registraciju – što nije rijedak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sustavu možete aktualnu vinjetu prenijeti na novu registraciju. Doduše, to će vas koštati 18 eura. Izvor: Index.hr

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika