PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA ŽENE; ZAOSTALO, 9. KOLO SEZONE 2023./2024.:

ŽRK DUGO SELO ’55 – ŽRK BJELOVAR 23:31

Bjelovarske rukometašice nastavljaju s odličnom polusezonom. Naime, izabranice trenera Darija Obrana su jučer – srijeda, 29. studenoga na teškom gostovanju u Dugom Selu svladale tamošnju istoimenu momčad, i to super uvjerljivo. Semafor je po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 23:31, a ovo slavlje bjelovarskih rukometnih heroina još više dobiva na značaju kada kažemo da Obran još uvijek nije mogao računati na ozlijeđene Anamariju Mikulić te Mihaelu Gavrić. Ne smije se zaboraviti niti to da Rea Jelenović i Sara Krizmanić „vuku“ ozlijede još od uzvratnog dvoboja EHF europskog Kupa protiv slovačkog sastava HK Slovan Duslo Sala.

Ipak, Jelenović i Krizmanić su stisnule zube te pomogle svojim suigračicama, dok se lista ozlijeđenih produžila na zagrijavanju za ovih 60 minuta. To zapravo znači da je Ivona Mrđen osjetila bol u ramenu, pa ovom prilikom nije zabilježila niti jednu minutu na parketu. Dakle, to je bila dodatna otegotna okolnost za ŽRK Bjelovar, kao i činjenica što je tijekom utakmice iskusnoj Ani Turk „izletio“ prst, pa je bjelovarska liječnička služba bila primorana intervenirati. No, kako to tumači sam krajnji ishod, sve ove poteškoće nisu smetale najboljem Bjelovarsko-bilogorskom sportskom kolektivu unazad nekoliko godina.

Dapače, svi ovi događaji kao da su ga dodatno motivirali, pa se već u početnim minutama dalo naslutiti kako će ovo biti jednosmjerna ulica. Kapetanica Mirna Gašparović i ostatak društva u potpunosti je poštovao dogovor te je odličnom, pokretljivom i nadasve čvrstom obranom već u 7. minuti imao četiri pogotka viška (2:6). Poentirala je Anamarija Gavrić, rukometašica koja je konačno, nakon dugo vremena odigrala na svojoj razini, onako kako se od nje i očekuje. Za Obranove majstorice bilo je važno onemogućiti domaćinu da se razmaše, odnosno da se njegova vratarka razbrani te da iz tih obrana dolazi do brzih polukontri i kontri.

U tome su Bjelovarčanke uspjele, pa je njihova prednost samo rasla. Na predah se tako otišlo rezultatom 12:19 što nas zapravo dovodi do toga je je posao u nastavku trebalo samo dovršiti. Upravo to je ŽRK Bjelovar napravio s tim što je najvećih +11 na semaforu stajalo u 43. i 56. minuti. 14:25 postavila je mlada Renata Petrović, dok se za 19:30 pobrinula Karmen Paštar. Vrijedno je naglasiti kako je bjelovarska vratarka Karmela Pokopac sveukupno zaustavila 14 suparničkih udaraca (10 u drugih 30 minuta uz jedan sedmerac), a najbolji strijelac Bjelovara bila je već spomenuta Petrović sa šest egzekucija. Do svih šest došla je iz igre uz napomenu kako su je pratile također već spomenute Ana Maria Gavrić s pet i Krizmanić s četiri gola.

Četiri sedmerca realizirala je Lea Vukojević, krilna igračica koja je na taj način postala prva u cijeloj ligi po broju zgoditaka s crte penala. Naime, zabila je 29 od izvedenih 30, pa se sada možemo samo nadati da će tako nastaviti i na posljednjem ovogodišnjem ispitu ŽRK Bjelovar. Taj posljednji ovogodišnji ispit dogodit će se nadolazeće nedjelje – 3. prosinca kada će Obran svoje rukometašice povesti u Split na okršaj protiv tamošnjeg Splita 2010. Akcija će započeti u 17:30, igrat će se u sklopu još jednog zaostalog kola – 4., a kao uvijek do sada, i ta ćemo zbivanja pratiti s velikim zanimanjem.