7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Zanimljivosti o vašim limenim ljubimcima

Nove vijesti

Pročitajte:

Postoje neke činjenice koje čak ni poznavatelji industrije ne znaju. Neke će vas iznenaditi, neke nasmijati, a od nekih ćete dobiti i novu perspektivu na ovaj ludi svijet u kojem živimo.

JESTE LI ZNALI?

Jeste li znali da farove najbolje možete izglancati ženskim tajicama? Navodno je ovo najlakši način da vaša prednja svjetla svijetle jednako jako kao prvog dana kada ste ih kupili.

Kada perete auto,u vodu dodajte malo regeneratora za kosu koji sadrži lanolin(vuneni vosak), lanolin djeluje poput voska za zaštitu boje vašeg auta.

Nakon dugog sušnog razdoblja, kiša pretvori prljavo vjetrobransko staklo u veliki nered. Pomoću Coca-Cole možete se riješiti pruga i mrlja. Prije toga donji rub vjetrobranskog stakla raširite ručnikom kako biste zaštitili boju na haubi automobila.

Pomiješajte tri šalice votke, četiri šalice vode i dvije žličice tekućeg deterdženta za pranje posuđa. Sve dobro protresite i ulijte u spremnik tekućine za čišćenje. Na taj način vaše staklo treba uvijek biti čisto, sjajno i zaštićeno.

Automobil je najrecikliraniji proizvod na svijetu.

Najstariji auto koji je do danas očuvan proizveden je 1884. godine u Francuskoj. Nedavno je na aukciji prodan za 4.6 milijuna dolara.

Najpopularniji Volkswagenovi automobili Passat, Polo i Jetta nazive su dobili po nazivima vjetrova.

Prvi semafor u svijetu je postavljen u Sjedinjenim Američkim Državama u Clevelandu još davne 1914. godine na uglu ulice Euclid Avenue i East 105., postavljenje semafora je pomoglo kontrolirati kaos na američkim cestama koji je nastajao zbog automobila, pješaka, bicikala, konja i tramvaja.

Rekordno vrijeme koje je potrebno da se izmjeni kompletna mašina automobila je 42 sekundi. Rekord je postavljen na Fordu Escortu 1985. godine.

 Najniži legalni automobil na svijetu “visok” je samo 48 centimetara. Zove se “Flatmobile”

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika