Gradski vijećnici Grada Čazme na svojoj sjednici u prosincu trebali bi usvojiti proračun za 2024. godinu. Izrada proračuna je u završnoj fazi, a prema najavi gradonačelnika Piraka, on bi trebao biti razvojan, ali i rekordan.

– Puno projekata smo planirali koji bi se trebali realizirati sljedeće godine. To je nadopuna naše ‘Nature’, gdje će još nekoliko projekata proizaći iz toga. Tu je i cestovna infrastruktura i sve ono što nam u gradu treba, a što nismo uspjeli ove godine napraviti, pa idemo u sljedeću. Tu su investicije i Hrvatskih cesta za neke najavljene ulice, rotore. Bit će toga dosta toga, najavio je Pirak i dodao kako će proračun biti rekordan.

– Bit će rekordan ove godine i iznosit će oko stotinjak milijuna kuna. Kažem u kunama jer tako lakše možemo mjeriti, koliko je porastao u odnosu na ovogodišnji. U proračunu su i neke nove stvari, poput osnovne škole u koju jako puno ulažemo i još ćemo u sljedećoj godini. Cilj nam je dostići onu razinu kao što to imaju i drugi gradovi, taj standard školstva. Planiramo i dograditi školu, vrtić, pješački most na rijeci Česmi, ceste u naseljima koje još nemaju asfalta, pa i popraviti ceste koje trebamo. Proračun obuhvaća puno toga, rekao je Pirak.