Iako su oporbeni SDP-ovci glasali protiv (tri glasa), Proračun Grada Daruvara za slijedeću 2024.godinu je prihvaćen. Prema projekciji Proračuna prihodi iznose  10 milijuna 107 tisuća 290 eura i 88 centi a  rashodi  9 milijuna 861 tisuću 290 eura i 88 centi.

Prema riječima gradonačelnika Damira Lneničeka , ovo je realan proračun koji dozvoljava daljnja ulaganja:

-I u narednoj godini planiramo provoditi projekte i to njih nekoliko većih. Mislim tu na projekte komunalne i prometne infrastrukture, dogradit ćemo češki dječji vrtić. Plan je i gradnja Društvenog doma u Donjem Daruvaru, računamo i na projekt „Zaželi“. Ne odustajemo niti od mjera socijalne politike, mislim tu na  stipendiranje učenika i studenata, produženi boravak za osnovnoškolce, potpore korisnicima socijalne skrbi, Domu za starije, Pučkom otvorenom učilištu, isplata božićnica i uskrsnica  za umirovljenike, financijska potpora pedijatrijskoj ambulanti, te poticanje obrtnika i poduzetnika. -kratko je komentirao gradonačelnik Lneniček.

S obzirom da se planiraju  dodatna odobrenja vezana za projekte, gradonačelnik Damir Lneniček očekuje skorašnji rebalans .

Izvor: 043: Bjelovarsko-bilogorski vjesnik