Općina Ivanska je započela s pripremama za obilježavanje nadolazećih blagdana, najljepšeg razdoblja u godini. Tradicionalno i ove godine planira se zajedničko paljenje prve adventske svijeće na adventskom vijencu ispred zgrade Općine. Predsjednica Općinskog vijeća Mirela Roviščanec, imat će čast zapaliti prvu svijeću.

– Simbolično ćemo označiti početak predblagdanskog razdoblja te zapaliti prvu svijeću na adventskom vijencu. Ceremonija paljenja svijeća održavat će se četiri subote, počevši od ove subote, 2. prosinca 2023. godine, s početkom u 18:30 sati. Nastup KUD-a Prijatelj uveličat će događaj. Pozivam sve mještane da se pridruže druženju uz pripremljenu hranu i piće, izjavio je načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin.

Osim paljenja svijeća, 9. prosinca uz paljenje druge adventske svijeće u 18:00 sati u Društvenom domu održat će se i predstava za najmlađe „Iznenađenje sv. Nikole“. Još jedna predstava, pod nazivom “Božićni djedomobil”, predviđena je prije paljenja četvrte adventske svijeće, 23. prosinca.

Općina Ivanska poziva sve mještane da se pridruže blagdanskim događanjima i zajedno proslave radost božićnog razdoblja.