DRUGA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA CENTAR; SEZONA 2023./2024.; 3. KOLO:

MNK BJELOVAR – MNK ZAGREB 92 8:1

Da su s punim pravom prije početka sezone 2023./2024., u kojoj participiraju u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi Centar najavljivali borbu za sam vrh, odnosno naslov prvaka ovog malonogometnog društva, malonogometaši Bjelovara potvrdili su i u trećem kolu. Naime, izabranici igrača/trenera Željka Ostrmana nastavili su svoj stopostotan niz nadmoćno, s 8:1 trijumfiravši nad momčadi Zagreba 92. Vrijeme radnje bio je 29. studeni od 21 sat, mjesto radnje 1. osnovna škola Bjelovar, a kako će ovo biti potpuno jednosmjeran susret iako se očekivao derbi u pravom smislu riječi dalo se naslutiti već u prvih nekoliko minuta.

To zapravo znači da su domaćini dominirali u svim segmentima igre posve ozbiljno shvativši svog suparnika te je, shodno tome, gostujući vratar Ivan Vrbanić iz minute u minutu bio na teškim iskušenjima. On je prvih nekoliko pokušaja MNK Bjelovar zaustavio, no „kapitulirao“ je nakon samo pet minuta kada se u strijelce upisao Dino Bajsić. Zbilo se to poslije jednog flipera, odnosno tako da je lopta, najprije zapevši u bloku promijenila smjer te potom prevarila već spomenutog Vrbanića. Bio je to samo nagovještaj nove bjelovarske egzekucije jer je u 13., za Bjelovar sretnoj minuti vodstvo povećano. Za to se pobrinuo Luka Radetić, pa su brojni i jako glasni navijači ovog bjelovarskog trećeligaša imali razloga za još veće veselje.

Inače, bubnjalo se na sve strane, pjevale su se navijačke pjesme, a to već dugo nije viđeno na jednoj malonogometnoj utakmici u ovom podneblju. Stoga, svi simpatizeri Bjelovara zaslužuju velike čestitke na učinjenom te im se čelnici MNK Bjelovar ovim putem zahvaljuju. Nadalje, nošeni odličnom atmosferom, Ostrman i društvo nastavili su „mljeti“ Zagrepčane, a ne može ostati nezamijećeno niti to da je domaćin na raspolaganju imao i nešto veću rotaciju. Upravo to je za ovaj super zanimljiv te nadasve dinamičan sport od iznimne važnosti, pa je u smiraju prvog poluvremena – u njegovoj 19. minuti došlo i do trećeg gola. Na 3:0 semafor je postavio Borna Vidićek što je ujedno bio konačan ishod prvog dijela igre.

U drugih 20 minuta gosti su krenuli nešto odlučnije, agresivnije pokušavajući čak unijeti nervozu u redove bjelovarskih plavih, a još veća nada kod njih se pobudila kada je na 3:1 u 23. smanjio Marko Filipović. Međutim, bio je to zagrebački trenutni bljesak jer je nakon toga na parketu ponovo postojala samo jedna družina – ona domaća. Redom su zabijali: Radetić (25.), Vidićek (31.), Erik Koprivnjak (34.), Martin Stojčević (38.) i Bajsić (39.) Dakle, dvostruki strijelci su ovoga puta bili Radetić, Vidićek te Bajsić s tim što je Bajsić započeo i okončao ovu kanonadu.

Dakle, pobjeda MNK Bjelovar posve je zaslužena, na njoj nema niti najmanje mrlje, pa već sada s ogromnim nestrpljenjem očekujemo subotu koja nam predstoji – 2. prosinca kada će bjelovarski malonogometaši ponovo izaći na parket. Oni će ponovo biti domaćini, a ovoga puta će u dvoranu 1. osnovne škole stići momčad petrinjske Petrinjčice. Naravno, i ta ćemo zbivanja pratiti budnim okom, dok vam sada, kao zaključak ovog slatkog osvrta donosimo Ostrmanova razmišljanja.

–Ostvarili smo tri pobjede u isto toliko odigranih utakmica te je to odličan, fantastičan start prvenstva za nas. Dvoboj protiv MNK Zagreb 92 bio nam je vrlo važan. Znali smo da nam donosi ostanak na prvom mjestu prije novog domaćinstva protiv Petrinjčice. Ukoliko i u tih 40 minuta ostvarimo trijumf dolazimo do posljednjeg kola prvoga dijela sezone, odnosno toga da imamo mogućnost postati jesenski prvaci. To smo si zadali kao cilj, a iznimno mi je drago bilo vidjeti punu dvoranu. Publika se vraća na futsal, a također, priliku je dobilo i puno naših mladih igrača. Ponosan sam na cijelu momčad te bih i našem suparniku čestitao na fer igri. Stoga, sada mi je jedino preostalo pozvati sve naše navijače da i u subotu od 14:30 kada kreće akcija protiv Petrinjaca budu naša podrška – zadovoljno nam je govorio bjelovarski malonogometni strateg.