Rukometaši Bjelovara će nadolazeće subote – 2. prosinca odigrati svoju utakmicu 12., pretposljednjega kola prvoga dijela sezone 2023./2024. 1. hrvatske rukometne lige Sjever. Izabranici trenera Željka Čagalja će u svojoj dvorani Europskih prvaka dočekati mladu momčad Rudara II, momčad čiji stariji kolektiv participira u najjačem razredu hrvatskoga muškoga rukometa. Ovih će 60 minuta rukometne igre započeti od 19 sati i 14 minuta – dakle u standardnom bjelovarskom terminu, a bit će ovo dvoboj u kojem će bjelovarski „Kesizubci“ tražiti povratak pobjedničkim navikama nakon neugodnog poraza prošloga tjedna od Sisčana.

Ono što je važno za ovu priču jest to da Čagaljevi majstori u meč ulaze s druge pozicije, odnosno s brojkom 18 u rubrici bodovi. No, isto tako, treba napomenuti kako niti Rudari iz Ruda pokraj Samobora nisu bezazleni. Ovaj navod zapravo znači da se oni trenutno nalaze na sedmoj poziciji ukupnog poretka s 11 osvojenih bodova što je samo četiri manje od trećeplasiranog RK Metalac Zagreb te od četvrtih, već spomenutih igrača Siska. U svemu ovome ne može ostati nezapisano niti to da Metalci iz hrvatske metropole i RK Rudar II imaju utakmicu manje, odnosno da će oni 16. prosinca međusobno odmjeriti  snage u sklopu zaostalog, osmog kola.

Shodno svemu, stanje je vrlo zanimljivo, pri samom vrhu se stvorila velika bodovna gužva, međutim, dojma smo kako RK Bjelovar treba razmišljati isključivo o sebi. Kako je to Čagalj ove polusezone puno puta naglašavao – „treba biti strpljiv i ići iz susreta u susret“. Tako je ovaj protiv mladih Rudarčana, koji u svojim redovima imaju juniorskog reprezentativca Hrvatske Vitu Glivetića samo još jedan u nizu. Naravno, trijumf je imperativ te se nikoga ne smije podcjenjivati. Sigurni smo da se to neće dogoditi, posebice poslije događanja u sisačkoj dvorani „Brezovica“ i da će se bjelovarska rukometna družina vratiti na željeni put.

Da bi do toga lakše došla podrška s tribina joj je itekako potrebna. Potrebno je da mi, vjerni navijači dokažemo momcima kako smo uz njih – i kada se pobjeđuje, ali i kada se gubi. Ukratko, neka nas ova jedna slaba sisačka večer ne pokoleba. Pohrlimo u ovdašnji rukometni hram u što većem broju, veselimo se novim lijepim potezima Tibora Jurjevića i društva te na najbolji mogući način svi zajedno najavimo derbi u Čakovcu koji će biti odigran u petak – 8. prosinca.