10.2 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Sarajevo – poprište novih zapaženih ostvarenja bjelovarskog taekwondoa

Nove vijesti

Članice i članovi bjelovarskog Taekwondo kluba „Fox“ i u vikendu koji je za nama polučili su odlične rezultate prezentiravši tako sebe, svoj klub te grad u najboljem mogućem svjetlu. Naime, oni su boravili u prijestolnici Bosne i Hercegovine – Sarajevu gdje se održavalo međunarodno natjecanje pod nazivom „Balkan Cup G1-E1“. Prva se na borilištu pojavila Lucija Hajduković koja je, to se nažalost mora konstatirati, upala u svojevrsnu rezultatsku krizu te je minimalnom razlikom izgubila. Shodno svemu, Lucija uz pomoć trenera, pa i cjelokupne momčadi mora pronaći izlaz iz svega što ju je u posljednje vrijeme snašlo, a kako bi se vratila tamo gdje objektivno pripada – u sam vrh hrvatskoga, ali i europskoga taekwondoa. Ono što joj iz kluba poručuju jest „Luce, glavu gore. Nisi još niti na pola svojih kapaciteta“.

Uslijedila je borba Patrika Hajdukovića, i to odmah za medalju. Njegov suparnik je bio hitri, jako agresivni grčki predstavnik s tim što su događanja bila upravo onakva kakva su se i očekivala. Publika je imala priliku vidjeti dinamičnu izmjenu udaraca, stres samih boraca, pa i njihovih trenera se mogao rezati nožem, no naposljetku je sretniji s tatamija otišao Hajduković. U ovom dijelu priče je važno kazati da je bjelovarski taekwondoaš prvu rundu bio uspješniji, u drugoj je prednost izgubljena, da bi u odlučujućoj, trećoj Patrik pokazao karakter i hrabrost. On je odličnom serijom udaraca došao do bronce, a najvažnije u svemu su novi bodovi za EU rang ljestvicu.

Paulina Kovačević rutinski je ostvarila dvije pobjede, dok je potom u polufinalu, u dvije potpuno različite runde bila poražena od fenomenalne reprezentativke Turske. Taj poraz nakon svega joj je donio brončanu medalju što zapravo znači da je išla stopama svog klupskog kolege Patrika Hajdukovića. Ipak, ostaje mali žal jer su treneri Feđa Medak te Vanja Selak mišljenja kako je upravo ova djevojka ovoga puta bila spremna za najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U prilog tome ide činjenica što Paulina iz natjecanja u natjecanje pokazuje sve veću želju i napredak. No, i ovo je respektabilan rezultat, rezultat vrijedan divljenja.

Borila se i Ema Bugarinović koja također, baš poput Kovačević na rutinu odrađuje prve dvije borbe. Polufinale joj potom donosi drugu nositeljicu kategorije. Riječ je o njenoj sunarodnjakinji, odnosno reprezentativki Hrvatske, ali i tu članica bjelovarskog Taekwondo kluba „Fox“, u jednoj tehničko-taktičkoj bitci trijumfira. Dakle, bio je to Emin veliki uspjeh, međutim, ona niti tu nije imala namjeru stati iako je za suparnicu imala još jednu predstavnicu Turske. Ovdje je zapravo riječ o trećeplasiranoj s posljednjeg EP-a te o njezinoj snazi govori to da je sve do finala pobjeđivala prekidom. Isto tako, nezapisano ne može ostati niti to da je Turkinja, shodno svemu bila nositelj kategorije kao najbolje rangirana, a da je bila itekako samouvjerena govori i to da je u finalnu borbu ušla ogrnuta nacionalnom zastavom. To kako bi po završetku otrčala počasni krug.

No, Bjelovarčani su imali drugačiji plan. Taj plan bio je neustrašivo se potući što je na koncu dovelo do toga da je Ema ostvarila početnu prednost. Druga runda ipak odlazi na tursku stranu, ali u trećoj, odlučujućoj Ema je ponovo na razini. Slavi s visokih 7:0 te kući odnosi zlato. Još jedna zanimljivost jest ta da su svi bjelovarski predstavnici tijekom čitavog natjecanja imali gromoglasnu podršku Taekwondo kluba „Brinje“, dok su se u Bjelovaru grizli nokti, a zbog nemogućnosti praćenja borbi putem streama. Naposljetku, preostaje nam još jednom ponoviti kako je ovo bio još jedan fantastičan vikend za ovdašnji taekwondo koji je protekao i uz mnoštvo smijeha te dobre hrane. Stoga, sada možemo samo čestitati svima iz Taekwondo kluba „Fox“ i s velikim nestrpljenjem očekivati buduća uzbuđenja ovoga veseloga društva.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika