Glazba pokreće svijet, glazbu slušamo kada smo sretni, ali i kada smo tužni. Glazbenici kroz svoju glazbu prenose svoje osjećaje, misli i životne situacije

Glazba itekako utječe i povećava naše mogućnosti učenja. Slušanjem glazbe dok čitate ili učite nešto možete lakše upamtiti u odnosu na potpunu tišinu. Glazba nam pomaže da postignemo koncentraciju i fokus, te na taj način obradimo i naučimo više informacija nego inače.

Glazba je najbolja vježba za mozak i aktivira različite dijelove mozga. Glazbena terapija koristi se posljednjih godina za liječenje različitih neuroloških stanja, a pokazala se kao vrlo korisna. Koristi se za pomoć pacijentima koji boluju od Parkinsona i Alzheimerove bolesti. Također može pomoći pacijentima da se prisjete osobnih sjećanja, i borbe protiv depresije i anksioznosti.

Istraživači su otkrili nevjerojatnu činjenicu o glazbi – otkucaji srca oponašaju glazbene otkucaje. Naši otkucaji srca, krvni tlak i disanje usklađuju se s glazbenim otkucajima i tempom. Ukratko, možemo zaključiti da cijelo naše tijelo reagira na glazbu, bilo da se radi o fizičkom ili psihičkom, glazba ima veliki utjecaj na vas.

Studija iz 2007. godine pokazala je da glazba, posebno klasična, može pomoći da biljke brže rastu.

Mozart je 2016. prodao više CD-ova nego Beyoncé.

Kad slušate glazbu, mozak oslobađa hormon sreće (dopamin) kao i tijekom seksa i jela.

Studija iz 2001. otkrila je da krave proizvode više mlijeka kad slušaju opuštajuću glazbu.