Nakon žute i sive koje su proglašene bojama 2021. godine te zavodljive ljubičaste Veri Peri, koja je vladala u 2022. godini, na red je došla mekana, ženstvena nijansa koja priziva prosperitet.Pantone je za 2023. proglasio boju bogato crveno-ljubičaste nijanse Viva Magenta, a tu je odluku podržao legendarni američki proizvođač boja Benjamin Moore.

Benjamin Moore, koji je svijetu početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća predstavio prvi kompjuterizirani sustav miješanja boja, za 2023. predložio je nešto nježniju, no izrazito šarmantnu boju u kojoj se isprepliću crvena i ružičasta, pod nazivom Raspberry Red.

BOJA INSPIRIRANA SVEMIROM

Blue Nova  – intrigantna je mješavina plave i ljubičaste koja potiče avanturistički duh, uzdiže i širi horizonte. Inspirirana sjajem nove zvijezde formirane u svemiru, Blue Nova nas poziva na nepoznata mjesta u potrazi za novim iskustvima.Nova boja sezone inspirirana je svemirom, odnosno Blue Origin orbitalnim mjestom za lansiranje u Cape Canaveralu, FL. Ovom se prilikom Benjamin Moore udružio s Blue Originom i njegovim neprofitnim Klubom za budućnost kako bi međusobno inspirirali buduće generacije u STEM obrazovanju i karijeri u svemirskoj industriji.

Blue Nova kombinacija je privlačnih boja koja izgleda jednako spektakularno u svako doba dana. Spajajući boje koje su suprotne, ali i jednako zadivljujuće, najnovija paleta Color Trends Benjamina Moorea za 2024. uključuje deset nijansi koje pomažu spojiti tradicionalne i moderne stilove dizajna