Živimo u  vremenu kada iskazujemo ljubav prema bližnjemu, brigu za potrebite i solidarnost prema slabijima jer vremena su izazovna.

Potaknuti željom da se  pomogne  kad god je to potrebno, ljudi se udružuju i bez imalo oklijevanja uključuju u  humanitarne akcije a cilj je uvijek isti. Pomoći onima kojima je toga trenutka pomoć neophodna.

Ovoga puta svima je zajednička želja pomoći Enizu Jašareviću koji hitno treba skupe terapije.

A priča je počela u travnju ove godine  kada je ovaj mladi čovjek ,suprug ,otac, sportaš , doživio nekoliko teških moždanih udara zbog kojih Eniz danas ima ozbiljna tjelesna i mentalna  oštećenja. Oduzeta mu je desna strana tijela ruka i noga, ne može povezati misao s izgovorom, ne prepoznaje slova i brojke. Teško za povjerovati jer taj isti Eniz Jašarević svima je poznat po svojim sportskim uspjesima.

Poznati je to maratonac koji je prije tri godine u komadu pretrčao punih 168 kilometara po šumama Papuka. Trčao je 31 sat bez prestanka. 

Od teških moždanih udara Eniz se rehabilitira po toplicama od Lipika do Daruvara, neki pomaci su već i vidljivi međutim nastavak liječenja Eniz bi trebao nastaviti u privatnoj poliklinici u Zagrebu a terapije su naravno skupe. Minimalno je potrebno 25 tisuća eura.  Priča već viđena toliko puta.

Tu sada uskačemo MI .SVI. Onoliko koliko i kako možemo. A možemo, dokazali smo to već bezbroj puta, stoga ne čudi previše kako su se Daruvarčani udružili u grupu kreativaca koji prodajom svojih rukotvorina skupljaju sredstva za pomoć. Tu su i obrtnici ali i  svi ostali koji žele pomoći čovjeku koji trenutačno kreće ispočetka…

Uključiti se u akciju vrlo je lako. Za početak bit će dovoljno da se ova  grupa pronađe na FB-u naziva Daruvarski kreativci za Eniza …

IBAN: HR5124020063205798573

BIC: ESBCHR22

IME: ENIZ JAŠAREVIĆ

ADRESA: VRLIKA 71, 43500 DARUVAR

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik