Počela je montaža kamera za videonadzor u samom središtu grada Bjelovara, na korzu. Riječ je o 14 kamera, koje postavljaju djelatnici riječke tvrtke Altech, koja je posao dobila putem postupka Javne nabave.

Snimke s kamera će se pohranjivati, a uvid u njih će imati komunalni i prometni redari. Na taj način želja je spriječiti vandalizam, kao i stati na kraj neodgovornim vozačima, koji parkiraju vozila na nedozvoljenim mjestima.

– Cilj je da kada se dogodi određeni incident, a znalo se dogoditi, svi smo tome svjedoci, tada će se pregledavati snimke. Komunalni redari će pregledavati kamere i utvrditi tko je počinio prekršaj. Bjelovar je i dalje siguran miran, čist grad i siguran sam da do toga neće dolaziti često. Ponekad znate i sami, posebice u vrijeme adventa, da su se znali događati nestašluci, a sada ćemo tome, kada se postave kamere, stati na kraj. Što se tiče prometnih prekršaja, vožnje automobilom na korzu, to će kamere same prepoznavati i same će slati registarske tablice oznake tog automobila komunalnim redarima na postupanje, pojasnio je Brajdić kada je za naš portal govorio o videonadzoru.