TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER; SEZONA 2023./2024.; 6. KOLO:

RK ČAKOVEC II – RK IVANSKA 28:40

Nakon jednotjedne stanke svojim obvezama u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever vratili su se rukometaši Ivanske. Majstori trenera Nenada Horvata gostovali su jučer – nedjelja, 26. studenoga u Čakovcu gdje su odmjerili snage s tamošnjim istoimenim domaćinima, odnosno drugom momčadi RK Čakovec. Ovdje je riječ o dva sastava koja su u ovih 60 minuta ušla s istim brojem bodova – pet s tim što treba napomenuti kako Ivančani imaju jedan susret manje. Također, došli su članovi RK Ivanska u srce Međimurja kao favoriti te taj status naposljetku u potpunosti opravdali uvjerljivo trijumfiravši s 12 pogodaka razlike. Naime, semafor je po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 28:40.

Neizvjesnost je zapravo trajala samo do 16. minute kada je bilo 8:8. Od tog trenutka sve konce igre preuzeo je Bjelovarsko-bilogorski rukometni trećeligaš, i to ponovo na pogon Dine Ivanića. Da budemo još precizniji, ovaj je mladić protivničku mrežu zatresao 11 puta (penale je izvodio stopostotno – 2/2), dok su ga super uspješno pratili Matija Mraz te Mateo Markanović. Mraz je došao do devet, a Markanović osam egzekucija. Naglasak je da je ovaj dvojac sve svoje zgoditke postigao iz igre s tim što su gosti od 8:9 u 17. Čakovčanima „pobjegli“ na 10:18 u 25. minuti tako kreiravši respektabilnu seriju 9:2 čime su praktično razriješili bilo kakve nedoumice oko konačnog pobjednika (ukoliko ih je uopće i bilo).

Dakle, trener Horvat je mogao biti jako zadovoljan onime što prezentiraju njegovi izabranici, a na predah se otišlo s velikih devet golova viška u korist RK Ivanska. 12:21 je postavio Filip Popović te je zapravo u nastavku trebalo samo rutinski dovršiti posao. To su Ivanić, Mraz i Markanović, zajedno sa svojim suigračima i učinili. Čak štoviše, gostujuća je prednost dodatno narasla jer su plavi iz bjelovarskog predgrađa svakim novim napadom, pa i obrambenim reakcijama dokazivali svoju puno veću kvalitetu u odnosu na svoje suparnike. Najvećih 14 razlike bilo je u nekoliko navrata (24:38, 25:39, 26:40), a do neznatnog ublažavanja neizbježnog Međimurci su stigli svega nekoliko minuta prije kraja.

Bilo je to u trenucima malog opuštanja rukometnog društva iz Ivanske, društva koje je na ovaj način odlično najavilo idući vikend kada je na rasporedu sedmo kolo ovoga ranga natjecanja. To sedmo kolo Ivančanima donosi domaći meč protiv Ilove iz Grubišnog Polja. Dakle, bit će to Bjelovarsko-bilogorski rukometni trećeligaški derbi kojeg ćemo također pratiti s ogromnim zanimanjem, a shodno blizini uopće ne sumnjamo u navijačko nadglasavanje tijekom cijeloga meča.