U svibnju ove godine, Udruga Hrgovljanke osnovana je s ambicioznim ciljem unaprjeđenja dobrobiti zajednice i stvaranja ljepšeg i ugodnijeg života za sve mještane. Osim toga, udruga se zalaže za poticanje druženja, zabave te povezivanje mještana. Predsjednica udruge i istovremeno mjesnog odbora Hrgovljani, Lidija Špoljarić, ističe predanost žena u udruzi od samog početka.

– Naše mještanke su sjajno reagirale na ideju osnivanja udruge i pokazale su veliku inicijativu da se nešto promijeni, naglasila je Špoljarić.

U proteklom razdoblju, udruga je već realizirala nekoliko aktivnosti. U lipnju su obilježili blagdan svetog Ivana kroz druženje, podjelu hrane te paljenje krijesa. Sada su aktivno uključene u pripremu 1. Hrgovljanskog adventa, gdje izrađuju božićne ukrase čiju prodaju planiraju iskoristiti za kupovinu poklona najmlađima.

– Pred nama je 1. advent u Hrgovljanima, a u sklopu tog događaja očekuje nas zajedničko paljenje adventskih svijeća. Prva dva paljenja planirana su za nedjelju, uz molitvu s svećenikom, nakon čega će se okupljeni moći družiti ispred doma uz ponudu hrane i pića. Druga dva paljenja svijeća zakazana su za subotu, istovremeno s kićenjem jelke ispred mjesnog doma. Posebno pozivamo djecu i roditelje da nam se pridruže u ukrašavanju jelke jer je ukrase izradio naš obrt za djecu, Rafael. 5. prosinca očekuje nas proslava svetog Nikole, gdje će djeca izvoditi recitacije, pjesmice i igrokaz, a sveti Nikola će dijeliti poklone najmlađima, najavila je Špoljarić.

Važno je napomenuti da će 22. prosinca biti održana povorka Djeda Mraza, Bake Mrazice, djece i vilenjaka na kočiji s konjima, uz policijsku pratnju kroz cijelu glavnu ulicu Miroslava Krleže.

-Pozivamo sve mještane da nam se pridruže, kako bismo zajedno uživali u radosti adventa i obilježili ovu manifestaciju koju želimo učiniti tradicionalnom, zaključila je Špoljarić.