Održana je završna konferencija projekta “Društvenim poduzetništvom do očuvanja muzeologije hrvatske vojne baštine”, projekta Europskog socijalnog fonda koji završava 26. studenog, a taj dan će ujedno i biti zadnji koji će „Galerija Barutana 1991.“ biti otvorena.

Galerijom upravlja Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije, a kako je objavljeno na Facebook stranici Galerije Barutana, ona se zatvara jer Grad Bjelovar nije produžio ugovor za korištenje doma na Barutani.

„Nakon što smo izvijestili o rezultatu našeg rada od preko 10 000 posjetitelja putem ulaznica, odnosno 30 000 posjetitelja koji uključuju postav na otvorenom, Grad Bjelovar je dostavio obavijest o odbijanju produljenja ugovora o korištenju Društvenog doma “Barutana 1991.” S obzirom na to da je posljednji dan projekta 26. studenog, od toga dana Galerija “Barutana 1991.” više neće biti otvorena za javnost. Bez obzira na ovaj čin, Galerija “Barutana 1991.” kao muzejska ustanova u sastavu Društva i dalje nastavlja djelovati, dogovoren je niz suradnji. Izražavamo žaljenje što 600 učenika koji su najavili svoj posjet tijekom nastavne godine 23./24. na koncu neće vidjeti naš postav. S tim je upoznat i Grad Bjelovar koji je, unatoč najavama, odlučio zatvoriti vrata Galerija “Barutana 1991.”, stoji u objavi.