Općina Dubrava i ove godine će obogatiti blagdane svojim sugrađanima. Odlučeno je da će se dodijeliti božićnice svim umirovljenicima, nezaposlenima prijavljenima na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), i korisnicima minimalne zajamčene naknade prema popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, HZZ-a i Centra za socijalnu skrb Vrbovec.

Najvažnija vijest je da se ne mora posjećivati Općinu kako bi se preuzele  božićnice. Umjesto toga, poštari će ih dostaviti izravno na  kućne adrese. Isplate božićnica kreću već u prosincu 2023. godine, pravovremeno kako bi obitelji mogle uživati u blagdanima s dodatnim financijskim olakšanjem. Umirovljenici koji primaju mirovinu manju od 300,00 eura dobit će božićnicu u iznosu od 30 eura, nezaposlene osobe prijavljene na HZZ  i socijalno ugroženi – korisnici minimalne zajamčene naknade po 20 eura.

Božićnice će dobiti i srednjoškolci

No, neće samo navedene kategorije dobiti božićnicu, već i srednjoškolci. Učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Dubrava, u povodu božićnih blagdana isplatit će se „božićnica“, svakom u visini od 70,00 eura. Prijave teku od 22. studenog  do 8. Prosinca.

Prilikom prijave „božićnice“ učenici su dužni dostaviti dokaz o pohađanju srednje škole, (potvrdu ili uvjerenja koja izdaju srednjoškolske ustanove), osobnu iskaznicu ili potvrdu o prebivalištu, OIB i broj računa banke primatelja (učenika) „božićnice“

Svoju prijavu učenici mogu podnijeti putem mail-a: ivana.bacinski@opcina-dubrava.hr ili osobno na privremenu adresu Općine Dubrava, Svete Margarete 4, 10342 Dubrava.