Malo po malo i stigli smo do posljednjeg, 15. kola prvoga dijela sezone 2023./2024. Super Sport Druge hrvatske nogometne lige. To posljednje kolo nogometašima Mladosti iz Ždralova već ovoga petka – 24. studenoga donosi domaći meč protiv NK Hrvace. Prvi sučev zvižduk će se na igralištu „Brdo“ u Ždralovima začuti od 13:30, a ovaj termin odigravanja dogovorili su klubovi akteri s ciljem ranijeg okončanja ove duge, izuzetno naporne polusezone. Isto tako, ovih će 90 minuta biti po mnogočemu specifično za jednu od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti.

Naime, kapetan Jakšić, koji se u momčad vraća nakon odrađene kazne neigranja jedne utakmice uslijed dobivena tri žuta kartona će zajedno sa svojim suigračima tražiti povratak pobjedničkim navikama poslije prošlotjednog gubitka bodova u Čavlima kod, za NK Mladost Ždralovi uvijek neugodnog Grobničana. Dakle, tražit će „Redsi“ iz bjelovarskog predgrađa ostanak u priključku s vodećim ligaškim momčadima, ali željet će se i na najbolji mogući način oprostiti od trenera Želimira Mešnjaka koji odlazi u Osijek gdje će obnašati dužnost pomoćnika svom dugogodišnjem prijatelju Zoranu Zekiću.

Shodno svemu navedenome, motiva Jakšiću i ostatku ovoga veseloga društva ne nedostaje, no, nešto će se u cijeloj ovoj priči pitati i momke iz Hrvaca koji su ranije ove polusezone zagorčali život sastavu Bjelovara savladavši ga pred njegovim navijačima krajnjim ishodom 2:3. Pokazali su tako igrači s hrvatskog juga svoju ozbiljnost, ali u vrijeme tog bjelovarsko-južnjačkog susreta, Bjelovarčani su bili u dosta teškoj situaciji, poljuljani. Mešnjakovi majstori su ipak nešto drugo i oni u ovih 90 minuta ulaze kao nedvojbeni favoriti.

Zapravo, najvažniji od svega je pristup domaćina te, ukoliko on bude na razini, poteškoća ne bi trebalo biti. Naravno, lakše će Bjelovarsko-bilogorskom predstavniku, koji na svome kontu trenutno ima 26 bodova, što mu je trenutno dovoljno da bude trećeplasiran biti uz navijačku podršku, pa ne dvojite niti najmanje. Ukoliko ste u mogućnosti obzirom na radni dan i ukoliko vam je prirastao srcu upravo ovaj klub, prisustvujte svim zbivanjima te na zimski san ispratite svoje ljubimce. Mi se nadamo da će oni na taj zimski san otići trijumfalno, odnosno da će im ovih 90 minuta biti samo novi zamah za drugi dio sezone u kojem će tražiti toliko željenu prvu poziciju.