9.9 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Bjelovarski ŠPK “H-8” ponovo zablistao

Nove vijesti

Prošle subote – 18. studenoga, u Zagrebu je, u organizaciji tamošnjeg plesnog kluba održan međunarodni HSPS-BT u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Participiralo je preko 300 natjecateljica i natjecatelja, a i ovom su prilikom svoje plesačke sposobnosti prezentirale članice bjelovarskog ŠPK-a „H-8“. Bile su tu: Jelena Ivanika, Lana Ivanika, Marta Novaković, Sara Haistor, Ameli Koščak Vukobrat te Hana Birač. Napomenimo kako je pravdu dijelilo šest sudaca. Kategorije su raspoređene sukladno godinama, odnosno kvalitativnim razinama.

Priču su za bjelovarski klub otvorile Jelena te Lana Ivanika. One su plesale solo, u obje discipline, a naposljetku svih uzbuđenja osvojile su odlično četvrto mjesto. Dakle, zamalo im je izmaklo pobjedničko postolje. Velika konkurencija suprotstavila se Haistor i Novaković, no i one mogu biti zadovoljne. Naime, Haistor je doplesala do polufinala latinsko-američkim stilom gdje je nakon svega zauzela sedmu poziciju od četrnaest plesačica. Kada govorimo o standardu, ova se djevojka morala zadovoljiti „zlatnom“ sredinom. To zapravo znači da je nakon četvrtfinala i polufinala bila deveta u konkurenciji 18 plesačica. Njena kolegica Novaković bila je jedanaesta u konkurenciji četrnaest natjecateljica plešući latinsko-američkim stilom, a istim je stopama išla i u standardu gdje joj se suprotstavilo 18 plesačica.

Ipak, najbolje članice bjelovarskog ŠPK-a „H-8“ su i ovoga puta bile Koščak Vukobrat te Birač. Naime, ovaj se dvojac kući vratio s medaljama, i to ukupno njih tri. Da budemo još precizniji, Koščak Vukobrat je u obje discipline bila druga, dok je Birač nastavila trend srebra popevši se na drugu stepenicu pobjedničkog postolja poslije otplesanog standarda. Latino joj je donio finale i šestu poziciju.

Stoga, sada svima možemo samo čestitati uz zaključnu napomenu kako nam predstojeći vikend donosi odlazak druge momčadi bjelovarskih hip-hopovaca u Koprivnicu. Naravno, i taj ćemo događaj pratiti s velikim zanimanjem. Sretno ŠPK „H-8“ Bjelovar.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika