-3.4 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Uspjesi badmintonaša UBK Bjelovar na Prvenstvu Hrvatske i najava Regionalnog kupa koji će se održati u Bjelovaru

Nove vijesti

Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za kategorije U-13 i U-17 održano je u Zagrebu, 18. studenog u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Sudjelovalo je sedam igrača iz UBK Bjelovar, ističući se impresivnim rezultatima u različitim kategorijama.

Najveći uspjeh postigla je Iva Aušperger u kategoriji do 13 godina, osvojivši brončanu medalju u pojedinačnom natjecanju, te srebrnu medalju u paru s Nikom Sabolović, također iz BK Bjelovar.

U pojedinačnom dijelu, Nika Sabolović stigla je do četvrtfinala, dok su Dora Dasović, Lucija Alebić, Tia Rakovčan i Jurica Batinić završili natjecanje u ranim fazama. U parovima i mixu, Lucija i Dora su ispale u četvrtfinalu, a Iva i Sven Mlinarić u mixu su stigli do iste faze u napetom dvoboju u tri gema.

U kategoriji U17, Vid Borota jedini je predstavljao klub te je, unatoč napetom meču, nažalost ispao u prvom krugu i u mixu sa Petrom Maras iz BK Flex.

Čestitke Ivi i Niki na osvojenim medaljama, a svim igračima želimo uspješnu sljedeću godinu.

Najavljujemo Regionalni kup koji će se održati na kraju sezone, a koji će prvi put uključivati igrače iz Dalmatinske lige (Dubrovnik, Split, Zadar…). Badminton klub Bjelovar predložio je da se ovaj turnir održava svake godine na kraju sezone, svaki put u drugom gradu, kako bi se popularizirao badminton kao Olimpijski sport. Inicijativa je podržana od strane Saveza i ostalih klubova, a prvi turnir održat će se u Bjelovaru 16. prosinca 2023. Svi ljubitelji badmintona pozvani su da podrže natjecatelje iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Osijeka, Donjeg Miholjca, Novske, Zagreba, Velike Gorice, Vrbovca, Koprivnice, Varaždina, Čakovca te Donje Stubice.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika