-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Pomozite Udruzi za terapijsko jahanje “Nada” iz Vrbovca

Nove vijesti

Udruga za terapijsko jahanje “Nada” – Vrbovec je humanitarna neprofitna organizacija čiji se rad temelji na entuzijazmu pojedinaca, a financira se gotovo isključivo donacijama.

Terapijsko jahanje je uporaba konja u svrhu postizanja različitih terapijskih ciljeva, od fizičkih do kognitivnih i emocionalnih, a korist od terapijskog jahanja imaju osobe s različitim oblicima fizičkih, mentalnih i/ili emocionalnih oštećenja. Svrha udruge je, kao i drugih sličnih udruga u zemlji i inozemstvu, da takvim osobama pruži uvjete za izvođenje takve terapije. Među polaznicima programa udruge najviše je djece, s vrlo različitim medicinskim dijagnozama.

Aktivnost udruge uvjetovana je držanjem potrebnog broja odgovarajućih konja i dovoljnim brojem volontera osposobljenih za sigurno izvođenje svih oblika terapije iz programa udruge. Pribavljanje donacija za pokrivanje materijalnih troškova djelovanja udruge, ali i za okupljanje entuzijasta – volontera koji nakon obuke sudjeluju u radu s djecom, od presudne je važnosti da se najširu javnost upozori na životne potrebe jednog vrlo ranjivog dijela društvene zajednice kojem pomoć te zajednice može značajno poboljšati kvalitetu života.

Udruzi  je potrebno angažiranje novih volontera, revitalizacija i obnova dotrajalih objekata (garderoba i spremište), postavljanje nove prilazne rampe za osobe s posebnim potrebama,rekonstrukcija ograde za izvođenje terapijskog jahanja, nabavka pijeska i šljunka za jahalište, nabava potrebite opreme primarno u terapijskom jahanju osoba s posebnim potrebama i nabavka hrane za konje.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći Udruzi Nada javite im se na broj telefona 01/2796-130, mobitela 091/573-6452 ili mailom na mldakic@gmail.com.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika