-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Hrebak predstavio rekordan Proračun Grada Bjelovara za 2024. godinu

Nove vijesti

Sljedeći tjedan predstoji još jedna sjednica Gradskoga vijeća Grada Bjelovara na kojoj će se izglasavati Proračun za sljedeću godinu.

Proračun Grada Bjelovara za 2024. godinu iznosi 89.061.605,00 eura. Neki od najznačajnijih projekata planiranih u sljedećoj godini su cjelovite obnove zgrada Sokolskog doma, Starog zatvora, zgrade Studentskog doma, zgrada na Trgu hrvatskih branitelja 14 i 15 te zgrade Dječjeg odjela Narodne knjižnice. Među ostalim, u planu je i izgradnja i opremanje nove zgrade Područne škole Sjever sa sportskom dvoranom, izgradnja vrtića, dogradnja vrtića, bušenje nove bušotine u Velikom Korenovu, energetske obnove nekolicina objekata.

– U Proračunu od 89 milijuna eura nalazi se i najmanji porez na dohodak u državi. Od 1. 1. postajemo najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak u državi. Bjelovar će imati porez na dohodak od 18%. Vrlo jasno, vrlo jednostavno želimo poslati poruku da je svakom poduzetniku euro vrijedniji u Bjelovaru nego bilo gdje drugdje u Hrvatskoj kojeg će investirati i da građani koji se dosele u Bjelovar, koji žele živjeti u Bjelovaru će primiti još gotovo jednu plaću na četveročlanu obitelj. Dakle, sa svim ne samo s porezom na dohodak, nego i s porezom na potrošnju kojeg nema u Bjelovaru, s cijenom vrtića koja je jedna od najjeftinijih u državi, cijenama komunalnih usluga, usprkos tome što smo ih poskupili i dalje su jedne od najjeftinijih u državi. Komunalnom doprinosom, komunalnom naknadom, koje su isto tako jedneod najjeftinijih u našoj državi. Jasna poruka, želimo biti poželjan grad za mlade i želimo biti poželjan grad za investitore, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako je Proračun usuglašen s koalicijskim partnerima, dok na javno savjetovanje koje je trajalo od 8. do 14. studenog nitko nije poslao niti jedan prijedlog ni primjedbu.

Proračun za 2024. godinu je ujedno i najveći u povijesti Grada Bjelovara, no Hrebak je najavio da takav neće biti sljedeći.

– Mislim da sljedeće godine neće biti najveći proračun u povijesti grada. Procjene su da on drastično pada. Naravno, drastično pada zato što će se ove godine vjerojatno velik dio ovih investicija realizirati tako da neće sigurno biti 19 kapitalnih projekata u sljedećoj godini, tako da ja ne vjerujem da će biti nešto posebno veći od ovogodišnjeg, ali mislim da za ovu godinu imamo mnogo razloga za zadovoljstvo da možemo biti optimistični. Ovo su većinom svi projekti koji su već prošli, tako da nema tu sad da netko kaže, a to su sve ono na vrbi sviralo ili nešto tako. Ovo sve je više manje ono što je prošlo, Frankopanska, vrtić Viktora Bubnja, škola, još uvijek to možemo reći da  još uvijek nije 100%. Međutim, Poslovna zona Veliko Korenovo. Svi objekti energetskih obnova su odobreni. Odobrenoje pola projekata cjelovitih obnova, još pola čekamo, a mislim da će i taj dio biti, ali već sama Vodotehnika čini 50 posto svih projekata, zaključio je Hrebak.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika