PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER RUKOMETAŠA; 10. KOLO SEZONE 2023./2024.:

RK BJELOVAR – RK ĐAKOVO 36:25

Da rukometaši Bjelovara s punim pravom slove za jedne od glavnih favorita Prve hrvatske rukometne lige u sezoni 2023./2024. dokazalo se i ove nedjelje – 19. studenoga. Naime, iako bez trenera Željka Čagalja, koji je završio na operacijskom stolu nakon što je prošloga tjedna nezgodno pao s tribina poslije praćenja utakmice ŽRK Bjelovar i pritom slomio fibulu kvadricepsa, bjelovarski „Kesizubci“ su s velikih 36:25 savladali RK Đakovo. Učinili su to s trenerskim trojcem: Mario Ladić, Miroslav Habijanec, Dalibor Ostrman na klupi, a kako sugerira i sam krajnji ishod, bilo je ovo potpuno jednosmjernih 60 minuta rukometa u kojima su domaćini dominirali u svakom segmentu igre. Dakle, oni su bez imalo poteškoća nadvisili mlade, nedovoljno kvalitetne Đakovčane.

Ovdje je riječ o njihovom devetom trijumfu iz deset odigranih mečeva uz napomenu kako su igrači Čakovca u Zagrebu s tamošnjim Metalcem podijelili bodove odigravši 28:28. Stoga se RK Bjelovar Međimurcima primakao na samo bod zaostatka. Zapravo, ovo je bio najbolji start za momčad Bjelovara ove sezone. Naime, priča je krenula s 5:0 te je već tada najavljena jedna jednosmjerna ulica. Ovdašnji ljubitelji rukometne igre imali su priliku uživati u mnoštvu lijepih poteza svojih ljubimaca, a imali su i mogućnost na djelu po prvi puta vidjeti Marka Pedića. Pedić je 24-godišnji Zadranin, po vokaciji kružni napadač koji je bjelovarske redove pojačao došavši iz ratom pogođenog Izraela kao slobodan rukometaš.

Dakle, tako je nastavljeno dodatno osnaživanje bjelovarskog muškog rukometnog sastava s tim što se ovaj mladić Bjelovarčankama i Bjelovarčanima predstavio s dva zabijena pogotka. Nadalje, iako su žuti iz Slavonije u rukometni grad Bjelovar došli kao momčad koja suvereno drži sredinu ljestvice nikako nisu uspjeli odgovoriti svom ovotjednom suparniku koji je od prve minute nametnuo žestok ritam, ali je i bjelovarska ozbiljnost bila na vrhuncu. Takav odnos snaga doveo je do toga da su majstori trenera Ladića kreirali zavidnu prednost već u prvom poluvremenu, a to znači da se na predah otišlo s legendarnim rezultatom – 19:14. Već je time nagoviještena konačna pobjeda te je u nastavku stečeno trebalo samo zadržati.

RK Bjelovar je upravo to učinio. Čak štoviše, domaćini su dodatno povećali razliku, a najraspoloženiji su u napadačkom dijelu, uz odličnu, čvrstu obranu bili Tibor Jurjević, još jedan novak u bjelovarskom dresu – Tin Baković, Mateo Lukačec i Luka Došljak. Prvonavedeni se u strijelce upisao osam puta (penali 4/5), drugonavedenom je zatresti mrežu uspjelo u šest navrata (penale je imao 1/3), dok su Lukačec i Došljak zabili četiri gola. Stoga, sada nam ne preostaje ništa drugo nego čestitati bjelovarskom rukometnom klubu uz nadu da će u ovom ritmu nastaviti i dalje.

Prigodu za taj nastavak imat će idućeg vikenda u Sisku gdje će Bjelovarčane dočekati istoimeni domaćin. Ipak, bit će to posve drugačiji meč, puno zahtjevniji, a iz razloga što se Sisčani nalaze u gornjem domu ukupnoga poretka. Njihova ozbiljnost u ovom je kolu dokazana u Vidovcu gdje su domaći rukometaši „kapitulirali“ s čak dvanaest zgoditaka razlike (29:41). Shodno svemu navedenome, uz želje za što bržim Čagaljevim oporavkom, i tih sisačko-bjelovarskih 60 minuta očekujemo s velikim nestrpljenjem.